Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 3-0


Τρίτη σερί αγωνιστική που ο Προφήτης μένει μακριά από τη νίκη. Στο ντέρμπι με τον Φοίνικα η ομάδα μας παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου και έχασε με το βαρύ 3-0, πέφτοντας έτσι από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Η εικόνα του αγώνα ίσως να ήταν εντελώς διαφορετική αν ο Προφήτης αξιοποιούσε τις πολλές κλασσικές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο α' μέρος. Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Στ. Οξύνογλου νικήθηκε από τον Σαρρή σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, και στο κόρνερ που ακολούθησε ο Γκίνη έπιασε δυνατή κεφαλιά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, μετά την απόκρουση του Σαρρή. Δοκάρι είχε και ο Φοίνικας, σε κεφαλιά του Τυρολόγου, ενώ λίγο αργότερα η ατυχία του Προφήτη και του Γκίνη διπλασιάστηκαν όταν η κεφαλιά του σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι, αυτή τη φορά το αριστερό κάθετο. Ο Φοίνικας εντέλει προηγήθηκε όταν ο Α. Τζιράκης έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να παίρνει πορεία που ξεγέλασε τον Καπουκίνη και να καταλήγει στα δίχτυα του. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Προφήτης προσπάθησε να ισοφαρίσει, ανέβασε τις γραμμές του και τελικά το πλήρωσε. Σε δύο όμοιες φάσεις ο Π. Τζιράκης έφυγε στην πλάτη της άμυνάς μας και πλάσαρε πολύ ωραία για να "κλειδώσει" έτσι το τρίποντο για την ομάδα του. Ο Προφήτης αντίθετα δεν έφτιαξε φάσεις σε αυτό το διάστημα, στο οποίο η αλήθεια είναι πως δεν παίχτηκε και πολύ ποδόσφαιρο, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν συνεχώς καθυστερήσεις. Η μόνη περίπτωση που φτάσαμε πραγματικά κοντά στο γκολ ήταν το απ' ευθείας κόρνερ του Παντελάτου, που κατέληξε στο απέναντι κάθετο δοκάρι.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 3-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δαμίγος (Μαυρομιχάλης, Φωτιάδης)
ΣΚΟΡΕΡ: 29' Τζιράκης Α., 61', 78' Τζιράκης Π.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ. (Α. Σαρρής): Σαρρής, Ελευθερίου (87' Βατίστας), Γούτης, Μπάσα, Παπαδόπουλος, Τυρολόγος, Τζιράκης Α., Κανάρης (88' Κωτιάδης), Κακουράκης, Τζιράκης Π., Ντούρος.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Ιωακειμίδης): Καπουκίνης, Λεμπέσης (40' Μπούνταλης), Μήλιος, Γκίνη, Τρικαμηνάς, Οξύνογλου Θ. (68' Βλάσσης), Παντελάτος (87' Δαλαμάρας), Λιάκος, Γιαννακόπουλος (40' Αργυρόπουλος), Μπρέγκου, Οξύνογλου Σ..