Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΡ. 75-65


Ο Προφήτης ξεπέρασε και τον σκόπελο του Κεραυνού και συνεχίζει την προσπάθειά του να διατηρηθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, εν μέσω μιας σειράς δύσκολων αγώνων.
Παράξενο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να κατεβαίνουν με εξαιρετικά ολιγομελείς αποστολές, τον Προφήτη με εννέα παίκτες και τον Κεραυνό μόλις με επτά. Που όμως δεν παραδόθηκαν αμαχητί, ίσα ίσα που έβαλαν δύσκολα στην ομάδα μας, η οποία ίδρωσε μέχρι να φτάσει στην τελική επικράτηση. Το δυνατό ξεκίνημα του Προφήτη (16-8) δεν είχε συνέχεια, καθώς οι "Thunder" ισορρόπησαν γρήγορα και μάλιστα κατάφεραν να πάνε στην ανάπαυλα μπροστά με 37-38 χάρη σε τρίποντο του Καρκούλια με την εκπνοή. Αυτό που εντέλει εκμεταλλεύτηκε ο Προφήτης ήταν η αναμενόμενη κούραση των αντιπάλων του. Με το 63-47 του 31ου λεπτού οι γηπεδούχοι έδειχναν να καθαρίζουν την υπόθεση νίκη, ο Κεραυνός έκανε μια προσπάθεια να επιστρέψει (64-58), αλλά δεν είχε άλλες δυνάμεις και το ροζ φύλλο παρέμεινε στα Καμίνια.
Κορυφαίος για την ομάδα μας ο εορτάζων Παπαστάμος, που βρήκε ευκαιρία να παίξει το μπάσκετ που του ταιριάζει, με μπόλικο τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο. Ο "γιατρός" ήταν εκείνος που σήκωσε το βάρος στο φινάλε, την ώρα που ο Κεραυνός είχε πλησιάσει, ενώ σταθερή αξία ήταν και πάλι ο Μπόθος. Από τον Κεραυνό ξεχώρισαν, ποιοι άλλοι, ο Θεοφανίδης και ο Καρκούλιας. Καλή η διαιτησία των Βαΐτση και Κατσιμπίρη. 
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΡ. 75-65 (18-15, 37-38, 59-47, 75-65)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βαΐτσης, Κατσιμπίρης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μπόθος 22(1), Αθανίτης, Παπαστάμος 26(1), Ρουμάνι 3, Τόμπρος 8, Χρυσάκης 7, Αντωνίου 9(2), Χίου, Πατέρας.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΑΡ. (Γ. Θεοφανίδης): Κοτταρινός 3(1), Δημητρόπουλος 12, Βόμβας 4, Καρκούλιας 16(3), Θεοφανίδης 18, Κοιλάκος 12(1), Ταρσούλης.