Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 76-64


Δεν τα κατάφερε στη Σαλαμίνα ο Προφήτης, αφού ο δυνατός Τελαμώνας επικράτησε με 76-64, με την ομάδα μας να γνωρίζει έτσι την τρίτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.
Δεν συνηθίζουμε να ξεκινάμε το σχόλιο ενός αγώνα από κάποιον συγκεκριμένο παίκτη, θα ήταν όμως αδικία να μην αναφερθούμε πρώτα απ' όλα στον Γιώργο Τζορτζοριάν του Τελαμώνα, που έκανε το ματς της ζωής του με 34 πόντους και ήταν ο βασικός υπεύθυνος για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Η ομάδα της Σαλαμίνας ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη από τον Προφήτη, που δεν είχε συνέπεια στην απόδοσή του και δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, και ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο (21-9) έκαναν φανερές τις διαθέσεις τους. Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο του αγώνα είχε τον Προφήτη να πλησιάζει, πάντα όμως τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να ξεφεύγουν ξανά. Στο 33' οι δύο ομάδες βρίσκονταν στον πόντο (54-53), όμως ο Τελαμώνας πήρε ψυχολογία από ένα τρομερό τρίποντο του Κούμενου από τα δέκα μέτρα και στην τελική ευθεία του αγώνα βρήκε τις λύσεις, σε αντίθεση με τον Προφήτη που εγκλωβίστηκε, δεν είχε καθαρό μυαλό και μοιραία έχασε την επαφή με το σκορ στο πιο κρίσιμο σημείο.
Για τον σεληνιασμένο Τζορτζοριάν τα είπαμε ήδη, ζήτημα να έχασε δυο-τρία σουτ σε όλον τον αγώνα. Ο κόουτς Πούτος βέβαια βρήκε στηρίγματα και σε άλλους παίκτες του, όπως τον έμπειρο κουμανταμαδόρο Φιλίππου. Από τον Προφήτη μοναδική σταθερά ο Βλασσόπουλος. Μέτρια η διαιτησία από Αλιμπέρτη και Μαυροειδή, σε έναν αγώνα αντιπροσωπευτικό της κατηγορίας μας, που είχε δύναμη, πάθος, σκληράδα αλλά και μπόλικα νεύρα (συνολικά πέντε τεχνικές ποινές).
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 76-64 (21-9, 38-30, 52-50, 76-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αλιμπέρτης, Μαυροειδής
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ (Κ. Πούτος): Καρασούλας 9, Φιλίππου 6, Κούμενος 3(1), Καρανδρέας 3(1), Ράπτης 10, Τζορτζοριάν 34(5), Ανδριανός 2, Λεμπέσης 2, Αναγνωστόπουλος 7(1), Μπούταλης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Παπαστάμος 7, Μπόθος 17(1), Αθανίτης, Γαζής 7(1), Ρουμάνι 5(1), Τόμπρος 8(1), Χρυσάκης 2, Αντωνίου 1, Πατέρας , Κωστάκης 2, Βλασσόπουλος 15.