Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΓΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 97-80

Περισσότερο αγώνα εργασιακού πρωταθλήματος και λιγότερο επίσημη κατηγορία θύμιζε η σημερινή αναμέτρηση των Καμινίων, με το τελικό 97-80 να είναι ενδεικτικό της χαλαρότητας με την οποία οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν το παιχνίδι και τον Προφήτη τουλάχιστον να παίρνει την αναμενόμενη νίκη, που τον διατηρεί σε τροχιά πλέι-οφ.
Από την αρχή του αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο streetball, με συνεχόμενες γρήγορες επιθέσεις και μηδενική διάθεση για άμυνα. Το 29-24 του πρώτου δεκαλέπτου προϊδέαζε για τη συνέχεια, η οποία βρήκε τον Προφήτη να είναι συνεχώς μπροστά στο σκορ και να δείχνει πως εύκολα ή δύσκολα θα έφτανε στην επικράτηση. Στο δεύτερο ημίχρονο η φιλότιμη ομάδα των Μεγάρων άρχισε να καταβάλλεται από την κούραση (είχε στην αποστολή μόλις οκτώ παίκτες) και ο Προφήτης πατώντας το γκάζι στην τρίτη περίοδο (όπου σκόραρε 33 πόντους) έφτιαξε διαφορά ασφαλείας. Στο φινάλε μάλιστα οι παίκτες μας κυνήγησαν και την "κατοστάρα", αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς έμειναν χωρίς καλάθι στο τελευταίο τρίλεπτο.
Μακρινός και Κουλουριώτης τράβηξαν το σκοράρισμα για τις ομάδες τους, σημειώνοντας 37 και 36 πόντους αντίστοιχα. Η ουσία όμως για εμάς είναι η τραγική αμυντική επίδοση και ελπίζουμε οι 80 πόντοι που δεχτήκαμε σήμερα να γίνουν μάθημα για τα επόμενα παιχνίδια, και ειδικά για το πολύ κρίσιμο που έρχεται με τον Τελαμώνα στη Σαλαμίνα. Μέσα σε αυτή τη χαρούμενη ατμόσφαιρα, Ερμίδης και Ιωάννου είχαν ένα ήσυχο βράδυ, όντας κι εκείνοι με τη σειρά τους σωστοί στα σφυρίγματά τους.
Επίσης, σημαντικό, όσο και ευχάριστο γεγονός για τον Προφήτη ήταν η επανεμφάνιση του Τέλη Χρυσάκη, που ξεπέρασε οριστικά το πρόβλημα στον ώμο του και μπήκε σε επίσημο ματς για πρώτη φορά μετά από έντεκα μήνες.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΓΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 97-80 (29-24, 43-37, 76-61, 97-80)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ερμίδης, Ιωάννου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 20(1), Ρουσουνέλος 2, Μπουράνης 3(1), Πατμανίδης, Τόμπρος 2, Ρούτσιας 4, Μακρινός 37(5), Αντωνίου 10, Χρυσάκης, Σκάντζης 2, Ντούνης, Παπαστάμος 17(2).
ΓΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (Ε. Δημοπούλου): Στεντούμης 3, Παπαγιάννης 2, Κουλουριώτης 36(3), Δρυμούσης, Φούκας 6, Πατσάνας 15(2), Παπαθανασίου 14(1), Μελισσάς 2.