Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 57-33

Ο Προφήτης πήρε το γειτονικό ντέρμπι με τον Ατρόμητο και συνεχίζει την προσπάθειά του στη δεύτερη φάση, έχοντας για πρωταρχικό στόχο την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων, ώστε να πάει με πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά.
Τέτοια ματς, στα οποία υπάρχει εκτός των άλλων και τοπικός χαρακτήρας, πάντοτε κρύβουν παγίδες. Ο Προφήτης πέρασε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Ατρόμητος χάρη στα μακρινά σουτ κατάφερνε να μένει κοντά στο σκορ. Η αναμέτρηση από την αρχή πήγε στη σκληράδα (ούτως ή άλλως και οι δύο ομάδες αρέσκονται να παίζουν δυνατά) και ο Προφήτης δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Στην τρίτη περίοδο σιγά-σιγά οι τυπικά γηπεδούχες άρχισαν να ξεκολλάνε, παίρνοντας ώθηση κυρίως μέσα από την άμυνά τους. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είτε το εικοσιτεσσάρι τελείωνε για τις παίκτριες του Ατρομήτου, είτε αναγκάζονταν να πηγαίνουν σε βεβιασμένα σουτ στη λήξη της επίθεσης. Τελευταία φορά που οι "μπλε" είχαν επαφή με το σκορ ήταν το 38-29 του 31', με τον Προφήτη στο υπόλοιπο να ανεβάζει τα ποσοστά του, και παίζοντας ακόμα καλύτερη άμυνα να φτάνει στο ευρύ τελικό 57-33.
Δροσωτάκη, Δαρζέντα και Κρίτσαλου συνέθεσαν μια εξαιρετική τριάδα για την ομάδα του Προφήτη, που είχε όμως και πάλι για "MVP" την ομαδική αμυντική λειτουργία. Από τον Ατρόμητο του κόουτς Καραγάνη, δεν υπήρχε κάποια που να ξεχώρισε επιθετικά, αλλά όλες οι αθλήτριες ήταν πολύ μαχητικές και μάλλον αδικούνται από την τελική έκταση της διαφοράς. Ο Γεράνιος είναι γενικά πολύ καλός διαιτητής, σήμερα όμως δεν ήταν σε φόρμα, χάνοντας αρκετές φάσεις και δείχνοντας υπερβολική ανοχή στο "ξύλο", ένθεν και ένθεν. Κατά τι καλύτερος ο Κοκκόσης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 57-33 (8-7, 24-20, 38-26, 57-33)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γεράνιος, Κοκκόσης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Δροσωτάκη 16(2), Τηλεμάχου 6, Πούλη 5, Κρίτσαλου 15, Παπαδοπούλου, Γουλουμή 4, Δαρζέντα 10, Ζαφείρη 1, Αναστασάκου.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Π. Καραγάνης): Σπύρη, Σωτηρίου 5(1), Τσουμπρή 6(2), Ζεβαχιργιάν 6(2), Τσαχάλη 6(1), Φλεβαράκη 1, Ορφανού, Προέδρου 3, Τζινλή 2, Μπαρμπαλιά 4.

Μια κάπως "παράξενη" εικόνα, να βλέπουμε την αγαπημένη μας Μένια Σπύρη με τη φανέλα άλλης ομάδας. Πόσο μάλλον να την έχουμε και "αντίπαλό" μας! Η Μένια σήμερα αγωνίστηκε για πρώτη φορά εναντίον του Προφήτη, όμως το αίμα νερό δε γίνεται, γι' αυτό το ξέρουμε κι εμείς, αλλά κι εκείνη, πως αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει εκεί που ανήκει!