Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 52-58

Στο πιο κρίσιμο, μέχρι τώρα, παιχνίδι της χρονιάς, ο Προφήτης πήρε παλληκαρίσιο διπλό στη Σαλαμίνα επί του Τελαμώνα, βλέποντας την είσοδο στα πλέι-οφ να έρχεται ακόμα πιο κοντά.
Πολλές φορές οι αριθμοί λένε την απόλυτη αλήθεια και μια απλή σύγκριση αρκεί για να καταλάβει κανείς πολλά: Στον αντίστοιχο αγώνα των Καμινίων (τον οποίο έχασε) ο Προφήτης δέχτηκε από τον Τελαμώνα 81 πόντους, σήμερα όμως, παρότι στην έδρα του αντιπάλου του, μόλις 52. Μια τόσο μεγάλη διαφορά εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την αναμέτρηση η ομάδα του κόουτς Γαζή, που κατάλαβε ότι όλα ξεκινάνε από την άμυνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ο Προφήτης ήταν άψογος, δεχόμενος μόλις 20 πόντους. Ή μάλλον σχεδόν άψογος, αφού ως γνωστόν η καλή άμυνα τελειώνει με το ριμπάουντ, όμως ο Προφήτης παραχώρησε πολλές δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στους αντιπάλους του, κάτι που ευτυχώς δεν πλήρωσε. Το ματς πάντως σε όλη τη διάρκεια του ήταν πολύ κλειστό, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς. Το πιο μεγάλο σουτ της αναμέτρησης ήταν το τρίποντο του Μακρινού, ένα λεπτό πριν το τέλος, που έγραψε το 50-55, με τον Προφήτη μάλιστα να κάνει λίγο αργότερα το 50-58, ισοφαρίζοντας προσωρινά τη διαφορά των οκτώ πόντων του πρώτου αγώνα (73-81), αλλά εντέλει να μην καταφέρνει να πάρει το μάξιμουμ από την αναμέτρηση.
Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας ήταν ο Παπαστάμος, που έκανε σπουδαίο παιχνίδι τελειώνοντας με 22 πόντους. Ο Μακρινός είχε όλη την άμυνα προσαρμοσμένη πάνω του, αλλά εντέλει ήταν εκείνος που έβαλε το πολύ κρίσιμο, ενώ πολλές βοήθειες, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά έδωσε ο Σκαντζής. Από τους νησιώτες μεγάλο ματς έκανε ο Ράπτης, ένα δυνατό παιδί με πολύ ωραίες κινήσεις. Μέτρια η διαιτησία του Τζίμη, πολύ καλός ο Σιμά.
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 52-58 (16-21, 33-34, 43-47, 52-58)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζίμης, Σιμά
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ (Κ. Πούτος): Τουμπανιάρης 9, Μπούταλης 2, Δουνιάς Κ. 7(1), Σπηλιάδης, Ράπτης 18, Παλτάογλου 2, Βαμβακάς, Μαγιάτης, Ανδριανός 2, Λεμπέσης 4, Δουνιάς Ε. 8(2).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 4, Ρουσουνέλος 3(1), Τόμπρος, Μακρινός 15(1), Αντωνίου 8, Αλεβιζάκης, Σκαντζής 6(2), Ντούνης, Παπαστάμος 22.