Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 64-41

Το υποτιθέμενο ντέρμπι σήμερα στο Μοσχάτο αποδείχτηκε τελικά παράσταση για ένα ρόλο, με την Ελευθερία να διατηρεί με άνεση το αήττητο απέναντι σε έναν Προφήτη που συνεχίζει να προβληματίζει.
Η αναμέτρηση τέλειωσε σχεδόν πριν καν αρχίσει. Η Ελευθερία προηγήθηκε από... τα αποδυτήρια με 11-0 και έδειξε ποιος θα έχει το πάνω χέρι, με τον Προφήτη να αντιδρά σπασμωδικά και να μην μπορεί σε κανένα σημείο να βρει την ψυχολογία για να πλησιάσει. Έτσι ο αγώνας κύλησε σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του σε ένα μονότονο τέμπο, με την διαφορά να κυμαίνεται σταθερά σε επίπεδα ασφαλείας για τις γηπεδούχες, πάνω από 15 πόντους. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο το Μοσχάτο σούταρε με πολύ μεγάλα ποσοστά από την περιφέρεια, χτυπώντας από την υπερφόρτωση στη weak side και τις κακές περιστροφές μας. Δε χρειάστηκε καν η Κωνσταντίνου να πιάσει τη σούπερ απόδοση που συνήθως έχει εναντίον μας, καθώς ο κόουτς Τσαραπατσάνης βρήκε σκορ από όλες τις παίκτριές του, με προεξάρχουσες τις Κακλέα και Τζέμη. Ψάχνοντας κάτι ελπιδοφόρο για εμάς σήμερα, πέρα από την παρουσία της Β. Βροχίδου, που δείχνει να είναι πια 100% ετοιμοπόλεμη, μπορούμε να θυμηθούμε κάποιες καλές συνεργασίες στην επίθεση, πράγμα που είχαμε να δούμε καιρό. Φυσικά επ' ουδενί δε διαφοροποιείται το γεγονός πως η ομάδα περνά ένα πολύ παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, καθώς για να βρούμε το τελευταίο "σοβαρό" ματς που πιάσαμε καλή απόδοση, πρέπει να γυρίσουμε στο "Σαλπέας", κοντά τρεις μήνες πίσω. Όλα αυτά μένουν πίσω όμως και οι προβληματισμοί σταματούν εδώ, αφού η πρώτη, και ίσως η μεγαλύτερη φετινή πρόκληση για την ομάδα βρίσκεται ante portas: Σε τέσσερις μέρες είναι ο ημιτελικός του κυπέλλου με τον Πρωτέα, εκεί που όλοι οφείλουμε να αφήσουμε τον κακό εαυτό μας στο σπίτι και να δώσουμε το κάτι παραπάνω.
Α, για να μην το ξεχάσουμε. Κυριακή της Αποκριάς σήμερα και στο Μοσχάτο είχε καρναβάλι. Λογικό λοιπόν (με βάση και τα όσα είδαμε στο κλειστό), να μας γεννήθηκε η απορία αν οι δύο κύριοι που σφύριξαν την αναμέτρηση ήταν κανονικοί διαιτητές ή καρναβαλιστές που συνέχισαν να κάνουν την πλάκα τους. Για καλή τους τύχη πάντως τους βοήθησε η ροή του αγώνα. Σε άλλη περίπτωση θα είχαν ακούσει πολλά περισσότερα από αυτά (τα ήδη πολλά) που άκουσαν.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 64-41 (20-7, 40-23, 48-31, 64-41)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κονταράτος, Σιαμίδης
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ. (Σ. Τσαραπατσάνης): Κακλέα 16, Μούλτση 3(1), Ζαχαροπούλου 5,  Τζέμη 12, Μπακετέα 7(1), Κωνσταντίνου 5(1), Χαλιβίδου 5(1), Καλάγια, Ξεπαπαδέα 9, Μαυρίδου 2, Ορφανού.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 9, Δροσωτάκη 6, Βροχίδου Β. 15(3), Βροχίδου Σ. 5, Λαουλάκου, Σπύρη, Γουλουμή 2, Ανυφαντάκη Μ. 4, Αμανατίδη