Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 58-42

Ακόμα ένας νικηφόρος "τελικός" για τον Προφήτη, που κέρδισε την Προοδευτική στα Καμίνια, κάλυψε το -14 του πρώτου αγώνα και έκανε άλλο ένα σπουδαίο βήμα για την παραμονή του.
Και να θέλαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά, δεν μπορούμε: Οι 42 πόντοι παθητικό είναι ένα ακόμη παράσημο για τη φετινή άμυνα του Προφήτη, που για άλλη μια φορά "στραγγάλισε" τα αντίπαλα επιθετικά ατού. Καραγιάννης, Μόμτσος, Παριανόπουλος έμειναν πολύ χαμήλα, και αν υπολογίσουμε σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου τις απουσίες των Βιδάκη (σταμάτησε) και Φουντή (τραυματίας), η "Πρόο" είχε να περιμένει μόνο κάποιες εκλάμψεις του φιλότιμου Σαραντίδη. Από τη δική του πλευρά ο Προφήτης μπορεί να ξεκίνησε νωθρά (3-9 στο 5'), όμως όταν οι υπόλοιποι ακολούθησαν το ρυθμό του πολύ καλού σήμερα Πατμανίδη, το ματς ήρθε στα μέτρα μας. Με σπουδαία άμυνα από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, ο Προφήτης πήρε σταθερά το προβάδισμα, και παρά τη στιγμιαία αντίδραση της Προοδευτικής στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, άρχισε σιγά-σιγά να σκέφτεται και τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Στο 32' την ισοφάρισε (50-36) και παρότι προσωρινά κόλλησε στη ζώνη, κατάφερε να την υπερκαλύψει και να βρίσκεται πια... ενάμιση βαθμό πάνω από τη σημερινή του αντίπαλο. Οι Αναστασίου και Τσολάκος άκουσαν πολύ γκρίνια από τον πάγκο και τους παίχτες της Προοδευτικής.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 58-42 (12-16, 28-21, 46-34, 58-42)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστασίου, Τσολάκος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Καψοκόλης 6, Ευσταθίου 7, Τριανταφύλλου 3(1), Σαράντης 14, Πιστιόλης 6, Κάτσικας 4, Βουρνάς, Μουστάκας, Ντάσκας 6, Πατμανίδης 12(2).
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Κ. Κλιγκόπουλος): Μόμτσος, Σκιαθίτης, Κλιγκόπουλος, Καρασούλας 8, Καραγιάννης 5, Παριανόπουλος 5, Αδράμης 4, Δαουτάκος 2, Σαραντίδης 14(2), Τζοβάρας 4.