Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 50-45

Άλλη μια πολύ σημαντική νίκη, η έκτη στους τελευταίους επτά αγώνες, που φέρνει τον Προφήτη για πρώτη φορά φέτος στο πάνω μισό της βαθμολογίας της Β' ΕΣΚΑΝΑ.
Μια ακόμη Πέμπτη το κλειδί για τον Προφήτη ήταν η συγκέντρωση στην άμυνα. Ακόμη κι όταν αυτή χάθηκε και ο Αετός παραλίγο να γυρίσει την κατάσταση, η ομάδα μας επανήλθε στους ρυθμούς της και όλα πήγαν καλά. Την περισσότερη ώρα ο Προφήτης είχε καταφέρει να φέρει το ματς στα μέτρα του και να ελέγχει την κατάσταση. Με ένα καλό επιθετικό σερί στο τρίτο δεκάλεπτο πήγε το σκορ στο 43-32, άκριβώς όμως τη στιγμή που θα μπορούσε να σκέφτεται και τη διαφορά του αγώνα της Καλλιθέας, μπλόκαρε τόσο επιθετικά (χωρίς πόντο για επτά λεπτά) όσο και αμυντικά (δεχόμενος εύκολα καλάθια) και έδωσε στον Αετό την ευκαιρία με ένα 0-11 να φέρει το ματς στα ίσα. Έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο ισόπαλες (43-43), αλλά εκεί ήρθε και η αφύπνιση για τον Προφήτη. Στο υπόλοιπο δέχτηκε μόλις ένα καλάθι, βγάζοντας συνεχείς μεγάλες άμυνες, επιβεβαιώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο έχει μάθει να κερδίζει, ειδικά μέσα στα Καμίνια. Εξάλλου, και επειδή οι αριθμοί λένε πάντα πάρα πολλά, από τις οκτώ νίκες μας, οι επτά έχουν συνδυαστεί με την πρώτη ή τη δεύτερη καλύτερη αμυντική επίδοση της εκάστοτε αγωνιστικής, κάτι που σίγουρα μόνο τυχαίο δεν είναι. Άριστη η διαιτησία του Χρηστίδη, σε αντίθεση με τον Παπαδόπουλο που έκανε πολλά λάθη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. 50-45 (28-22)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρηστίδης, Παπαδόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Καψοκόλης, Τριανταφύλλου 8(2), Ευσταθίου 10, Σαράντης 17(2), Πιστιόλης 6, Κάτσικας, Καρανδρέας, Μουστάκας 3(1), Ντάσκας 2, Πατμανίδης 4.
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. (Τ. Σταυρακόπουλος): Κωνσταντίνου 7(1), Μαλτίδης 6, Μπουζιάνης 6, Μπακάλης 5(1), Κραβαρίτης 2, Γκιοβάσο 13, Τρουπής 3(1), Παπατριανταφύλλου 2, Χρονόπουλος 1.