Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 48-50

Τρέλα για τις γυναίκες σήμερα το βράδυ στο Σαλπέας. Η ομάδα μας μετά από πολύ μεγάλη εμφάνιση κέρδισε τον αήττητο Φοίνικα μέσα στο γήπεδό του στο εναρκτήριο ματς της δεύτερης φάσης. Η νίκη ήρθε με συγκλονιστικό τρόπο, χάρη σε δύο εύστοχες βολές της Μάγδας Γουλουμή 9 δέκατα πριν το τέλος.
Ο Προφήτης έκανε ένα απίστευτο τέταρτο δεκάλεπτο, στο όποιο έβγαλε όλα του τα ψυχικά αποθέματα. Μέχρι το 30' ο Φοίνικας έδειχνε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, έχοντας σταθερά από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου και μετά διαφορά άνω των δέκα πόντων. Στο 29' το σκορ ήταν 35-21, με τον Προφήτη μέχρι εκείνη την ώρα να προβληματίζει και πάλι επιθετικά. Η πρώτη προσπάθεια για επιστροφή έγινε στις αρχές του τετάρτου, φτάνοντας τότε μέχρι το 35-30 (33'). Δύο κακές μας άμυνες έφεραν το 40-30 και τον Φοίνικα ξανά καθαρά μπροστά, για να γυρίσουμε και πάλι στο 40-36 και λίγο μετά στο 44-41. Ο κόουτς Χλιαουτάκης είχε βρει το καλό για την περίπτωση σχήμα με τις Τηλεμάχου, Δροσωτάκη, Μουσούλη να είναι και οι τρεις σε πολύ καλή μέρα, αλλά παίκτριες-κλειδιά την Σπύρη, που στο τελευταίο τετράλεπτο είχε πέντε επιθετικά ριμπάουντ και δύο κλεψίματα, και τη νεάνιδα Γουλουμή, που είχε γεμάτη παρουσία και έμελλε να γίνει ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Μπροστά στην ορμή του Προφήτη τα κορίτσια του Φοίνικα (η απουσία της Βράκα φάνηκε πάρα πολύ) δεν είχαν απαντήσεις και η ομάδα του λόφου πήρε το πρώτο της προβάδισμα με 46-48 ένα λεπτό πριν το τέλος. Μετά βγάλαμε καλή άμυνα, πήραμε το ριμπάουντ, αλλά η Κομνηνού έκλεψε αμέσως τη μπάλα και ισοφάρισε, με 40" να μένουν στο χρονόμετρο. Εκεί δεν εκδηλώσαμε καλή επίθεση και η μπάλα πήγε στο Φοίνικα, που είχε δικό του ένα γεμάτο εικοστεσσάρι για να πάρει τη νίκη. Οι δικές μας όμως αμύνθηκαν εξαιρετικά, εξανάγκασαν τις αντίπαλες σε πολύ κακή επίθεση και πήραν το ριμπάουντ με τη Γουλουμή, που πολύ μακριά από το καλάθι και χωρίς να μπορεί να σουτάρει δέχτηκε ένα χαζό φάουλ, στα 0,9. Η Μάγδα καλοδέχτηκε το δώρο και δείχνοντας τεράστια, για την ηλικία της, ψυχραιμία, έβαλε και τις δύο βολές και μας έστειλε στην παράνοια!
Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο που έχει κάνει η ομάδα φέτος. Πριν δυο βδομάδες οι άνδρες έκαναν μεγάλο διπλό μέσα στο Σαλπέας και σήμερα οι γυναίκες τους μιμήθηκαν, δείχνοντας το ίδιο αν όχι περισσότερο, πάθος. Μπράβο στα κορίτσια μας, όλες ήταν καταπληκτικές. Η νίκη αυτή μας κρατά ζωντανούς στο κυνήγι του θαύματος (τετράδα), αλλά και γεμίζει ξανά το ρεζερβουάρ της αυτοπεποίθησης, που στο κακό διάστημα που είχαμε μετά τις γιορτές φάνηκε να έχει αδειάσει.
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τους Γαρίνη και Κραψίτη. Ειδικά για τον Κραψίτη, γράφαμε πριν δέκα μέρες στο ανδρικό ότι είχαμε παράπονα, σήμερα όμως έδειξε πως έχει μεγάλα άντερα, σφυρίζοντας το (καθαρό) τελευταίο φάουλ, αν και είχε τη "σιγουριά" της παράτασης.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 48-50 (11-5, 23-17, 35-23, 48-50)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρίνη, Κραψίτης
ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π. (Γ. Σουλιώτης): Κομνηνού 14(1), Λιβανού 12(1), Τουρνατζή 6, Μανουρά, Μούλτση 8(2), Ζαχαροπούλου, Ζαβαχιργιάν 6(2), Παίδα, Καρανάσιου 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 6, Δροσωτάκη 7, Καψοκόλη 4, Τηλεμάχου 10, Σπύρη 4, Ζαχαρία 3, Μουσούλη 10(2), Μαυρίδου 1, Γουλουμή 5.