Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΘΗΣΕΑΣ 0-2

Ο έξοχος Θησέας αιχμάλωτισε μέσα στο ΣΕΦ έναν αγνώριστο και υπερόπτη Προφήτη Ηλία. Το τελικό 0-2 ελαχιστοποίησε την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την τρίτη θέση, μια διαφορά που ο Προφήτης είχε χτίσει με πολύ κόπο στη διάρκεια του πρωταθλήματος.
Στο μέχρι χθες αήττητο κάστρο του ΣΕΦ, ο Θησέας εμφανίστηκε αποφασισμένος για την υπέρβαση. Η ομάδα από τα Άσπρα Χώματα ήταν άψογα στημένη μέσα στο γήπεδο, με συμπαγή άμυνα, όχι όμως "ταμπούρι", και σφράγισε τη μεγάλη της νίκη με δύο δηλητηριώδεις αντεπιθέσεις που κατέληξαν σε γκολ. Ο Προφήτης είχε μια φλύαρη κατοχή της μπάλας, αλλά μηδενική φαντασία στο παιχνίδι του και ότι έχει να θυμάται είναι μια κεφαλιά στο δοκάρι του Βοστάνη, πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα. Αν η μπάλα στη φάση αυτή πήγαινε πέντε εκατοστά πιο αριστερά, τώρα σίγουρα θα μιλούσαμε για ένα άλλο παιχνίδι. Όμως τα γεγονότα δε γράφονται με υποθέσεις, αλλά με πράξεις, και χθες ο Θησέας έκανε ότι έπρεπε για να φύγει με το τρίποντο. Κράτησε σφιχτά το μηδέν πίσω, και σε καίρια στιγμή χτύπησε, με τον Αλειφέρη στο 66', και λίγο αργότερα, στο 73', με τον Γεωργόπουλο. Ο Προφήτης αντέδρασε σπασμωδικά, απειλούσε μόνο με στημένα και δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, έχοντας απέναντί του και την Μήτση, που δεν καταλόγισε ένα καταφανέστατο πέναλτι, σε σπρώξιμο πάνω στον Βρουλιδάκη στο 78'.
Φυσικά τίποτα δε χάθηκε, έστω και μετά από μια τόσο "κακή" ήττα. Η ομάδα είναι ακόμη δεύτερη και τα πάντα είναι στο χέρι της. Αυτό όμως που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, που δε δικαιολογούνται για ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Μετά την σπουδαία εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας στο Πέραμα, χθες είδαμε την άλλη πλευρά του φεγγαριού, και μάλιστα με τρόπο οδυνηρό.
Η διαιτητής Μήτση, πέρα από το πέναλτι, που έβγαζε μάτι, έδινε συνεχώς αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, που προκαλούσαν και εκνεύριζαν όλο το κόσμο, και από τις δύο ομάδες. Είναι διαιτητής Fifa και δείχνει να νομίζει πως μας κάνει χάρη που κατεβαίνει και σφυρίζει στο τοπικό. Καμία χάρη δε μας κάνεις κορίτσι μου, κάτσε στην Ελβετία και άφησε μας στην ησυχία μας...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΘΗΣΕΑΣ 0-2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μήτση (Καρφής, Σταμάτης)
ΣΚΟΡΕΡ: 66' Αλειφέρης, 73' Γεωργόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Β. Ιωαννίδης): Σπαχίου, Βισβάρδης, Τσάδαρης, Βισβίκης, Βρουλιδάκης, Λαζάκης, Μουζακίτης (60' Χούσι), Γιαλελής (70' Αναστασόπουλος), Βοστάνης, Σπυρόπουλος (46' Διαμάντης), Σταματέλλος.
ΘΗΣΕΑΣ (Θ. Ντέμος): Καρακώστας, Κούβαρης (70' Γεωργακόπουλος), Τσώνης, Μουτάφης (57' Τζεγιαννάκης), Κουκουβίνος, Χαιρέτας, Ρήγος, Ντούκα, Γεωργόπουλος, Αλειφέρης (76' Κατρισιώτης), Καλαϊτζόγλου.