Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 35-44

Οι γυναίκες μας προσπαθούν, παλεύουν, τα δίνουν όλα, όμως το επιθετικό πρόβλημα φαντάζει ανυπέρβλητο. Στον αγώνα με τον Παλ. Φάληρο ο Προφήτης στην άμυνα ήταν καλός, μπροστά όμως δεν βάζαμε γκολ ούτε με αίτηση. Με ποσοστά 9/49 εντός παιδιάς και 16/35 βολές, δε μπορείς να έχεις και πολλές απαιτήσεις, ειδικά όταν απέναντί σου βρίσκεται ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα.
Στην πρώτη περίοδο σημειώσαμε μόλις δύο βολές. Το Φάληρο προηγήθηκε γρήγορα 2-9, και ο Προφήτης βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει. Η επόμενη περίοδος παραγωγικά ήταν καλή, όμως κάθε φορά που πηγαίναμε να πλησιάσουμε, πάντα ακολουθούσε ένα νεκρό διάστημα που χάλαγε την προσπάθεια. Στο 28' φτάσαμε το σκορ στο 30-32, μετά όμως σπαταλήσαμε όλες μας τις ευκαιρίες για να περάσουμε μπροστά, κάτι που πιθανόν αν συνέβαινε, να άλλαζε την ψυχολογία των παικτριών, άρα και τη ροή του αγώνα. Το Φάληρο κράτησε το προβάδισμα, και σκοράροντας με μια σχετική συνέπεια στην τελευταία περίοδο πήρε τη νίκη, την ώρα που ο Προφήτης στο δεκάλεπτο αυτό ξεκίνησε με 0/6 βολές, έκανε συνεχόμενα πολύ κακές επιλογές και το μοναδικό καλάθι που σημείωσε ήταν ένα άνευ σημασίας δίποντο με την εκπνοή.
Άριστη η διαιτησία του Παπαφωτίου, ενώ ο εξελίξιμος Καλατζής, που τελευταία έχει χρεωθεί τους αγώνες μας με 108, θα πρέπει σιγά-σιγά να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση στα δύσκολα ματς.
Αναπόφευκτα λοιπόν, ο Προφήτης θα μπει στην εκκίνηση της δεύτερης φάσης από τις χαμηλές θέσεις, αν και το βασικότερο είναι να έχουμε την υγειά μας. Προπαραμονή του αγώνα δεχτήκαμε ένα νέο χτύπημα, καθώς στο φιλικό με τους Κυρίαρχους η Μελιγκοτσίδου πέφτοντας κάτω έπαθε διπλό κάταγμα στο χέρι, σε κερκίδα και σκαφοειδές. Ένα ακόμα θύμα για φέτος, σε μια χρονιά απίστευτης κακοδαιμονίας...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 35-44 (2-9, 19-23, 30-32, 35-44)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαφωτίου, Καλατζής
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 3, Ζαχαρία 1, Καψοκόλη 5, Τηλεμάχου 7, Σπύρη 7, Δροσωτάκη 7(1), Γουλουμή 2, Μουσούλη 3, Μαυρίδου.
ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ (Π. Κούτσης): Τσίκουτα 5(1), Λόξα, Μουζούκη 10(1), Δεσύπρη, Δεγαΐτη 7(1), Ζαχαράκη Ε. 7(1), Βασιλάτου 3(1), Θεοδωρομανωλάκη 7, Ζαχαράκη Μ. 5, Σταμάτη, Κρεουζή.