Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-1

Ο σημερινός αγώνας στο γήπεδο της Νίκαιας έχει διπλή ανάγνωση. Από τη μία χάθηκαν δύο βαθμοί που μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμοι για τη συνέχεια, από την άλλη όμως έστω και ο ένας πόντος είναι ένα κέρδος, από τη στιγμή που η αντίπαλη ομάδα παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ισχυρή και σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη πάνω στο χορτάρι.
Και για να φύγει ο Προφήτης με το βαθμό, χρειάστηκε και μπόλικη δόση τύχης, όταν στο 91' ο Πετράκης πρόλαβε την έξοδο του Σπαχίου, σήκωσε τη μπάλα έξω από την περιοχή, αυτή πήγε πολύ ψηλά και τελικά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι μας. Τα γκολ μπήκαν από το πρώτο ημίχρονο. Στο 8' ο Δερβένης μετά από ολιγωρία της άμυνας άνοιξε το σκορ και στο 35' ο Σταματέλλος ισοφάρισε, εκμεταλλευόμενος την πολύ ωραία βαθιά μπαλά του Βρουλιδάκη πίσω από τη σέντρα και πλάγια δεξιά. Στο υπόλοιπο του αγώνα οι δύο αντίπαλοι πρόσεξαν περισσότερο τις άμυνές τους. Σε μια γενικότερη αποτύπωση του ματς, ο Αστέρας είχε την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Προφήτης είχε κάποιες εκλάμψεις στην απόδοσή του, που θα μπορούσαν πάντως να του δώσουν και ένα δεύτερο γκολ, όπως στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, που ήταν και το καλό μας διάστημα, ή στα δύο μακρινά σουτ του Σπυρόπουλου προς το τέλος, που όμως δε βρήκαν στόχο. Ο Αστέρας (με το Νίκο Ευγενεία εντεκαδάτο) ανέπτυξε αρκετή επιθετικότητα, χωρίς όμως να παραμελεί τα μετόπισθεν. Όποτε όμως απείλησε σοβαρά, νικήθηκε είτε από τον πολύ καλό Σπαχίου, είτε από τον... Άγιο (στη φάση του δοκαριού). Ο διαιτητής Δριτσάκης αποδείχτηκε ακατάλληλος για ένα παιχνίδι ντέρμπι. Έδινε τα σφυρίγματα σε όποιον του φώναζε περισσότερο, και στο τέλος κατάφερε να τα ακούει και από τους δύο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δριτσάκης (Λιακόνης, Τσόνακας)
ΣΚΟΡΕΡ: 8' Δερβένης - 35' Σταματέλλος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚ. (Κ. Βάρσος): Κλωστράκης, Μάλκα, Νασλίδης, Δεσύλλας (68' Λάλος), Τσίτουρας, Ψυκάκος, Πετράκης Μάρ. (77' Πετράκης Μάνθ.), Γάργαλης, Ευγενείας (50' Φωτιάδης), Χατζηλάρης, Δερβένης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Β. Ιωαννίδης): Σπαχίου, Αλειφέρης (46' Βισβάρδης), Τσάδαρης, Βισβίκης, Βρουλιδάκης, Βοστάνης, Χούσι, Λαζάκης, Γιαλελής (65' Γεωργακάκος), Διαμάντης, Σταματέλλος (73' Σπυρόπουλος).