Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: ΔΙΟΓΕΝΗΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 46-35

Ο Διογένης νίκησε 46-35 τον Προφήτη Ηλία, ύστερα από ένα σκληρό και ψυχοφθόρο ντέρμπι, που έκρινε ουσιαστικά και τη μία θέση πρόκρισης του ομίλου.
Ο Προφήτης στην αρχή έχανε 10-4, όταν όμως κατάφερε να προσαρμόσει το μαρκάρισμα στην ψηλή του Διογένη, έτρεξε ένα μεγάλο σερί και προηγήθηκε 12-20 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος η ροή του αγώνα άλλαξε και οι γηπεδούχες έβρισκαν σκορ και από άλλες παίκτριες, ενώ ο Προφήτης είχε κολλήσει επιθετικά και έτσι η διαφορά εξανεμιζόταν σταδιακά, για να τελειώσει διψήφια υπέρ του Διογένη.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η διαιτησία, καθώς ο νεαρός ρέφερι επηρεάστηκε από τις συνεχιζόμενες και εκτός ορίων διαμαρτυρίες του προπονητή του Διογένη, κάνοντας σοβαρά λάθη σε βάρος μας και συντελώντας έτσι στην ανατροπή του σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. 'Ομως ο διαιτητής κατά τη γνώμη μας είναι αυτός που έχει τη μικρότερη ευθύνη για ότι έγινε. Είναι άφθαρτος και εννοείται πως δεν είχε καμία πρόθεση να μας αδικήσει. Λόγω της απειρίας του ήταν λογικό να υποκύψει στην τρομερή πίεση που του ασκήθηκε και να χάσει τον έλεγχο του αγώνα. Αυτή που φταίει είναι η ΚΕΔ, που τον έστειλε να σφυρίξει μόνος του στο στόμα του λύκου.
Για την ομάδα του Προφήτη Ηλία έπαιξαν οι Μυσιρλή 8(2), Παπαβασιλείου, Τζωρτζάκη Ζ. 11, Παπαδοπούλου 7, Διονυσίου, Τζωρτζάκη Δ. 9.
Και κάτι ακόμα, σαν υστερόγραφο. Το κάθε σωματείο έχει τη δίκη του κουλτούρα και φιλοσοφία, που σε κάθε περίπτωση είναι σεβαστή και αποδεκτή. Ο Προφήτης Ηλίας ποτέ δεν έβαλε τις αγωνιστικές επιτυχίες σε πρώτο πλάνο. Όχι ότι οι νίκες ή οι άνοδοι μας αφήνουν αδιάφορους. Αν ήταν έτσι δε θα συμμετείχαμε σε πρωταθλήματα με βαθμολογίες αλλά θα παίζαμε μόνο φιλικούς αγώνες. Οι νίκες έχουν κι αυτές τη γλύκα και τη χάρη τους. Όμως θεωρούμε πως οποιοδήποτε αγωνιστικό κατόρθωμα είναι παντελώς ασήμαντο μπροστά στη διαχρονική πορεία ενός συλλόγου, τις αξίες που πρεσβεύει και το κοινωνικό του καθήκον. Όλα τα άλλα είναι εφήμερα. Έτσι έχουμε πορευτεί εδώ και εξήντα χρόνια, έτσι θα συνεχίσουμε και για τα επόμενα εξήντα.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο φίλο σωματείο του Διογένη.