Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΜΦΙΑΛΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-0

Στο πρώτο πολύ μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς, ο Προφήτης δεν ήταν αυτός που θα έπρεπε και στις Σιταποθήκες ήρθε η πρώτη μας ήττα για φέτος.
Η Αμφιάλη ήταν η δίκαιη νικήτρια του σπουδαίου ντέρμπι της Β' Πειραιά. Μπροστά σε περίπου 200 φιλάθλους οι Αμφιαλιώτες πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη που τους έφερε σε απόσταση ενός βαθμού από τον Προφήτη Ηλία. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι, έπαιξαν πιο δυνατά και πήραν τους τρεις βαθμούς σε ένα ματς με λίγες καλές φάσεις, στο όποιο μέτρησε πάνω απ' όλα τα πάθος και η ευψυχία. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η Αμφιάλη ήταν πολύ ανώτερη, έχοντας την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας. Το πρώτο της γκολ ήρθε στο 24', με πέναλτι του Ευδαίμονα, το οποίο κέρδισε ο Λαζόπουλος σε ανατροπή του από τον Σπαχίου, σε μια όχι και τόσο ξεκάθαρη φάση. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Προφήτης έχασε μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Σαλίχος έδιωξε εκπληκτικά το κοντινό σουτ του Μουζακίτη, μετά από την πολύ ωραία μπαλιά του Σταματέλλου. Οι δυο τους άλλαξαν ρόλους στο 53', όταν ο Μουζακίτης έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Σταματέλλο, αλλά η κατάληξη ήταν η ίδια, με το πλασέ του τελευταίου στην κίνηση να φεύγει ψηλά άουτ. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν είχαν τόσο κλασσικές ευκαιρίες, ήταν όμως πιο πιεστικοί και το στοιχείο που μέτρησε περισσότερο απ' όλα τα υπόλοιπα ήταν πως πήγαιναν πάντα πρώτοι πάνω στη μπάλα και πήραν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Και σε τέτοια παιχνίδια ο ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Έτσι, οι Αμφιαλιώτες κράτησαν το προβάδισμα τους με σχετική άνεση και στο 85' κλείδωσαν τη νίκη πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα στην αντεπίθεση, με τελικό αποδέκτη και πάλι τον Ευδαίμονα, που πλάσαρε από πλάγια στην απέναντι γωνία του Σπαχίου. Παρότι δεν συνηθίζουμε να γράφουμε για διακριθέντες, ειδικά μετά από ήττες, θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε την εμφάνιση του πιτσιρικά Γιδόπουλου, που ήταν ο πιο μαχητικός από όλη την ομάδα μας και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις στο κέντρο. Ο διαιτητής Αργύρης ήταν αρκετά καλός, και το λέμε αυτό απομονώνοντας τη φάση του πέναλτι, που ήταν όντως πολύ δύσκολη και ότι κι αν έδινε θα ήταν αμφισβητίσιμο.
Ο Προφήτης την ερχόμενη εβδομάδα θα παίξει μια ακόμη ισχυρή ομάδα, τη Νίκη Ρέντη, την οποία και θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ.
ΑΜΦΙΑΛΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αργύρης (Ανδρoνικίδης, Σαββατιανός)
ΣΚΟΡΕΡ: 24' (πεν.), 85' Ευδαίμων
ΑΜΦΙΑΛΗ (Χ. Γαλούνης): Σαλίχος, Αβραμίδης, Λεφάκης (85' Μπουγάτσιας), Δρακουλάκος, Βιδάλης, Ευσταθίου, Χαραμής, Κογκάκης, Λαζόπουλος (87' Βιτώρης), Ευδαίμων, Βέρα (46' Σταθαράς).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Β. Ιωαννίδης): Σπαχίου, Βιασβάρδης, Τσάδαρης, Μπα (52' Γιαλελής), Βισβίκης, Λαζάκης, Βρουλιδάκης, Γιδόπουλος (76' Περπερίδης), Σταματέλλος, Βοστάνης, Μουζακίτης (70' Ευγενείας).