Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑΝΙΔΕΣ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 41-38

Ο παγωμένος λόφος του Προφήτη Ηλία ζεστάθηκε σήμερα το βράδυ από τις νεάνιδές μας, που μετά από ένα δραματικό παιχνίδι, που κρίθηκε στην παράταση, νίκησαν 41-38 την πρωτοπόρο του ομίλου Προοδευτική.
Οι φιλοξενούμενες, παρότι είχαν να αντιμετωπίσουν και το πολύ κρύο του ανοιχτού γηπέδου, στο οποίο δεν είναι συνηθισμένες, έκαναν καλό ξεκίνημα και προηγήθηκαν 7-13 στο δεκάλεπτο. Ο Προφήτης όμως κατάφερε σταδιακά να βρει το ρυθμό του και ισοφάρισε 19-19 με τη λήξη του ημιχρόνου, για να περάσει και 21-19 με την έναρξη του δευτέρου μέρος. Οι Κορυδαλλιώτισσες έκαναν νέο μεγάλο σερί, και στο 28' βρέθηκαν μπροστά με 21-28, όμως ο Προφήτης από εκείνο το σημείο βελτίωσε την άμυνά του, και λίγο πριν το τέλος προηγήθηκε 33-30, έχοντας δεχτεί μόλις ένα καλάθι σε δέκα αγωνιστικά λεπτά. Στο τέλος του κανονικού αγώνα όμως στοίχισαν τα χαμένα ριμπάουντ και η Προοδευτική σκοράροντας ακριβώς με την εκπνοή ισοφάρισε 33-33 και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί οι δικές μας έδειξαν να το θέλουν περισσότερο και παίζοντας με πιο καθαρό μυαλό, έφτασαν στη νίκη με σκορ 41-38.
Η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα από τα κορίτσια, αλλά και τους αρκετούς φίλους της ομάδας που αψήφισαν το κρύο και ήρθαν στο ανοιχτό. Με το αποτέλεσμα αυτό, το κουβάρι του ομίλου μπλέχτηκε για τα καλά, καθώς τέσσερις ομάδες (Προοδευτική, Προφήτης, Ελευθερία, Κυρίαρχοι) διεκδικούν την πρόκριση με μοιρασμένες σχεδόν πιθανότητες.
Για τον Προφήτη Ηλία, με προπονήτρια τη Λίνα Ιωάννου και μαζί της τις Έφη Κοιλάκου και Μένια Σπύρη, σήμερα έπαιξαν οι Χάλαρη 2, Σταθάκη 8, Τζωρτζάκη 2, Σαμιώτη 7(2), Κίκη, Αλλαϊμπέι, Παπαδοπούλου 8, Γουλουμή 6, Καλαϊτζίδου 8, Μυσιρλή.