Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΑΣΤΕΛΛΑ 61-49

Ένας ψυχωμένος Προφήτης Ηλίας κέρδισε 61-49 την Καστέλλα στο τοπικό ντέρμπι και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.
Η ήττα από την ΕΑΝ στην πρεμιέρα φόρτωσε με επιπρόσθετο άγχος όλη την ομάδα, κάτι που ήταν φανερό και στις προπονήσεις της εβδομάδας. Ούτως ή άλλως το παιχνίδι ήταν νευρικό, και οι παίκτες των δύο ομάδων έχαναν πολλά εύκολα καλάθια, με συνέπεια κανείς να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, και το ημίχρονο να κλείσει με 34-33. Στην επανάληψη η άμυνα μας έσφιξε ακόμα περισσότερο, και στο τρίτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόλις πέντε πόντους. Έτσι, στη λήξη του δεκαλέπτου είχαμε χτίσει μια διαφορά 7 πόντων (45-38) που λίγο μετά έγιναν εννέα (49-40 στο 33'). Η Καστέλλα προσπάθησε να αντιδράσει με τον Οικονόμου (49-45 στο 35'), όμως ένα μεγάλο τρίποντο του Παναγιωτόπουλου αμέσως μετά το τάιμ-άουτ, μας έδωσε ξανά αέρα επτά πόντων, αλλά και ξεκάθαρο ψυχολογικό προβάδισμα. Με την άμυνα να παραμένει σε υψηλά στάνταρ, η Καστέλλα, που είχε σε κακή μέρα τον σκόρερ της (και πρώην Προφητηλιώτη) Αδράμη, δεν μπορούσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, και η διαφορά έφτασε τη μέγιστη τιμή της στο τέλος της αναμέτρησης. Η καλή άμυνα, η κυριαρχία στα ριμπάουντ, αλλά κυρίως η θέληση για τη νίκη, ήταν τα βασικά συστατικά της χθεσινής επιτυχίας. Η νίκη αυτή ήταν απαραίτητη προκειμένου η ομάδα να "ξεμπουκώσει" και αναμένουμε ακόμα καλύτερες εμφανίσεις, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της άλλης βδομάδας με τον ισχυρό φέτος Τελαμώνα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΑΣΤΕΛΛΑ 61-49 (17-17, 34-33, 45-38, 61-49)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρδέλης, Δανιήλ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 7(1), Πιστιόλης 3, Τσιστράκης, Κεραμειδάς 10, Καραλουκάς, Κουκουβάκης 10(1), Μιχαλακάκος 10, Κριτσιδήμας 11, Κάτσικας 3, Ντάσκας, Παναγιωτόπουλος 7(1).
ΚΑΣΤΕΛΛΑ (Π. Ζερβουλάκος): Οικονόμου 13(3), Ιμπραημάκης, Φιλοσίδης 10(1), Χρυσανθακόπουλος 2, Ρίπης 6, Μυλωνόπουλος 4(1), Αδράμης 7, Σαρρής 4, Λεονταρίδης 3(1).
•Αυτός ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας των δύο γειτονικών σωματείων σε επίπεδο ανδρών. Θυμίζουμε πως ο ΑΣ Καστέλλας ιδρύθηκε πριν τρία χρόνια, όταν πήρε το καταστατικό του Πειραϊκού ΑΣ.
•Χθες εγκαινιάσαμε και τις καινούργιες (α λα Μπαρτσελόνα) εμφανίσεις. Συγκέντρωσαν πολλά θετικά σχόλια, ενώ αποδείχθηκαν και γούρικες!
•Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο σωματείο της Καστέλλας, με το οποίο μας συνδέουν φιλικές σχέσεις, και υπάρχουν εκατέρωθεν αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης.
•Ευχαριστούμε τους φίλους του συλλόγου που βρέθηκαν δίπλα μας σήμερα, και ελπίζουμε να τους έχουμε μαζί μας και στα υπόλοιπα παιχνίδια.