Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΓΑΣΕ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 54-53

Κακό πρόσωπο εμφάνισε η ομάδα μπάσκετ στο κλειστό της Ελευσίνας, και ηττήθηκε από τον τοπικό ΓΑΣΕ με 54-53. Οι Ελευσίνιοι, που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, φάνηκαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη, κάτι που αποτέλεσε και το διαβατήριο για την τελική επιτυχία τους. Διαβατήριο που φρόντισε να σφραγίσει ο διαιτητής Φασόλης, με μια ακατανόητη απόφασή του λίγο πριν το τέλος.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όσοι βρέθηκαν χθες στο "Α. Δασκαλάκης", περίμεναν να δουν ένα κλειστό και σκληρό παιχνίδι. Και δεν είχαν άδικο: Οι δύο ομάδες έδιναν μεγάλη έμφαση στην άμυνα και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως στον αγώνα δεν μπήκε ούτε ένα τρίποντο! Μετά το ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, και πέρασαν με 44-36 στο 30'. Η άμυνα του Προφήτη έσφιξε και μειώσαμε στον πόντο, 50-49 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Τότε ανέλαβε δράση ο Φασόλης, που και στο παρελθόν έχει αποδείξει πως όταν βλέπει κυανέρυθρα... αλλοιθωρίζει. 58" πριν το τέλος, ο Κεραμειδάς διεκδίκησε ένα ριμπάουντ, ο αντίπαλος του τον έσπρωξε, όμως ο... Γιούγκενμπραντ όχι μόνο δεν έδωσε το φάουλ, αλλά χρέωσε και με... τεχνική ποινή τον παίκτη μας για θέατρο! Ο Χρήστου έβαλε 2/2, οι Ντακούλιας και Κολιούκος ήταν ψύχραιμοι στη ρουλέτα, και ο ΓΑΣΕ πήρε μια νίκη που ναι μεν άξιζε, όχι όμως με τον τρόπο που ήρθε. Όσο για τον Προφήτη, η εικόνα σίγουρα προκαλεί προβληματισμό, ειδικά από τη στιγμή που μακριά από τα Καμίνια η ομάδα μας φαίνεται να χάνει μεγάλο μέρος της δύναμής της. Αν η απόδοση μας ήταν απλά υποφερτή, τώρα δε θα γράφαμε για κανέναν Φασόλη... Άλλα όπως λέει κι η παροιμία ήταν στραβό το κλήμα, τό 'φαγε κι ο γάιδαρος...
ΓΑΣΕ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 54-53 (13-15, 28-25, 44-36, 54-53)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φασόλης, Λάτσης
ΓΑΣΕ (N. Μαυρογιάννης): Λαγός 1, Ντακούλιας 8, Κυρίτσης 4, Παραλής 4, Χρήστου 18, Παπαϊωάννου 8, Μπρέμπος 3, Κολιούκος 8.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 9, Βουρνάς 3, Κεραμειδάς 12, Κουκουβάκης 15, Μιχαλακάκος 2, Κριτσιδήμας 6, Κάτσικας 6, Παναγιωτόπουλος.