Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
Γ.Α.Ο.Π.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 54-92

 Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ Β' Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

H ευκαιρία δεν ήταν δυνατόν να χαθεί και ο Προφήτης με την εύκολη νίκη του επί του Γ.Α.Ο.Π. στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, σφράγισε την άνοδό του στη Β' Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., υπερτερώντας στην τριπλή ισοβαθμία με Αετό και Τελαμώνα.
Η ομάδα μας επιστρέφει στην Β' μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια προσμονής. Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας, γυρίζουμε στον Μάιο του 2014, στο φινάλε μιας χρονιάς που ο Προφήτης έδωσε μεγάλη μάχη αλλά τελικά στις λεπτομέρειες υποβιβάστηκε. Στον τελευταίο μας αγώνα αντίπαλος ήταν το Παλαιό Φάληρο, με προπονητή του Σάκη Γαζή, που εκείνη τη σεζόν ανέβηκε. Η μοίρα λοιπόν τα έφερε έτσι ώστε ο κόουτς Γαζής, αντίπαλος μας στον τελευταίο χρονικά αγώνα μας στη Β', να είναι εκείνος που θα μας επανέφερε στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Προφήτης όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρήθηκε αρκετά, κάνοντας ακόμα και μέτριες πορείες στη Δ', όμως η επιστροφή του κόουτς Γαζή μας έκανε ξανά υπολογίσιμη δύναμη, αρχικά με την επάνοδο στην Γ' (το 2019), και στη συνέχεια με καλές πορείες, με αποκορύφωμα φυσικά την περσινή, που η άνοδος χάθηκε στα πλέι-οφ, και την φετινή, που εντέλει ήρθε και μάλιστα απ' ευθείας. Έτσι ο κόουτς συμπλήρωσε τρεις ανόδους με την ομάδα μας, έχοντας άλλη μία το μακρινό 1990 ως παίκτης-προπονητής. Έχει κλείσει πια έξι συνεχόμενα χρόνια στον πάγκο του Προφήτη και η καταμέτρηση εννοείται πως θα συνεχιστεί.
Όλη τη σεζόν η ομάδα μας έδειξε μαχητικό πνεύμα, πήρε όλα τα "do or die" παιχνίδια και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας την κατάλληλη στιγμή, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.
Η άνοδος γιορτάστηκε έξαλλα μέσα στο γήπεδο, αλλά κυρίως έξω απ' αυτό, με καπνογόνα, σαμπάνιες, συνθήματα, παρέα με τα παιδιά από τις ακαδημίες μας που ήρθαν και πανηγύρισαν μαζί με την ανδρική ομάδα. Μπράβο σε όλους τους αθλητές και στους δύο προπονητές για την επιτυχία της ανόδου, ενώ ακολουθεί μια ακόμα μεγάλη πρόκληση, που είναι ο τίτλος του υπερπρωταθλητή της κατηγορίας. Αντίπαλος μας θα είναι η Θρία Ασπροπύργου, την Παρασκευή 12/4 στις 21:00 στην Ιχθυόσκαλα.