Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 43-34


O Προφήτης εξακολουθεί να είναι σκιά του εαυτού του και η Βάρη βρίσκεται αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού κέρδισε και το δεύτερο ματς της σειράς.
Στη Μηλαδέζα νίκησε ο λιγότερο κακός, μιας και οι δύο ομάδες έδειξαν να έχουν πολύ άγχος, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους. Το πρώτο ημίχρονο ειδικά ήταν μαρτύριο για τους θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό, με το σκορ της ανάπαυλας να είναι 16-12. Η Βάρη πάντως φαινόταν να έχει μια έστω και υποτυπώδη καλύτερη επιθετική λειτουργία, κάτι που εξαργύρωσε σταδιακά όσο πηγαίναμε προς το φινάλε. Μετά το 33-30 έκανε ένα σερί 6-0, που για τα δεδομένα της αναμέτρησης ήταν πραγματικά μεγάλο και το 39-30 αποδείχτηκε μη αναστρέψιμο, ειδικά από τη στιγμή που ο Προφήτης αδυνατούσε να βρει επιθετικές λύσεις.
Πέρα βέβαια από τη δική μας εκνευριστικά άστοχη βραδιά, τα εύσημα αξίζουν και σήμερα στην πολύ διαβασμένη Βάρη, που με την άμυνα προσαρμοσμένη πάνω στις Θεοδώρου-Πολιτοπούλου (κλειδί η Νάκου) χάλασε εντελώς το παιχνίδι του Προφήτη και τον εξανάγκασε σε πολλές "κρεμασμένες" προσπάθειες στο τέλος της επίθεσης. Επιπροσθέτως η ομάδα μας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε μισό αιφνιδιασμό και κάπως έτσι προέκυψε το "34", που ασφαλώς δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο, καίτοι η άμυνά μας ήταν οπωσδήποτε καλύτερη σε σχέση με το πρώτο μας. Το σκοράρισμα της Βάρης ανέλαβαν ως συνήθως οι δύο Στεφάνου (δύο πολύ κρίσιμα τρίποντα από την Άννα-Μαρία) ενώ από τον Προφήτη συγκινητική ήταν και πάλι η Μαυράκη. Αρκετά καλή η διαιτησία από Τσουρή, Κατσέλη, Παπαχρυσανθακόπουλο.
ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 43-34 (7-8, 16-12, 27-24, 43-34)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσουρή, Κατσέλη, Παπαχρυσανθακόπουλος
ΒΑΡΗ (Α. Μεϊμάρογλου): Νάκου 3, Μαργαρίτη, Στεφάνου Κ. 13, Στεφάνου Α.-Μ. 17(2), Καρυδάκη 5(1), Κουντουριώτη 1, Αποστόλου 4, Κώτση, Μαρίνη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Φέξης): Γραμματικού 6, Θεοδώρου, Μαχλά, Νικολαΐδου 2, Πολιτοπούλου 5(1), Παπαμαρκάκη, Σερέτη 3, Μαυράκη 16, Τζινλή, Πλώτα 2.