Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΒΑΡΗ 45-57


Η Βάρη ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στη σειρά των τελικών, επικρατώντας στα Καμίνια του αγνώριστου Προφήτη με 45-57.
Δίκαιη η επικράτηση για την ομάδα της Βάρης, που ήταν πολύ ανώτερη σε όλο σχεδόν το σαραντάλεπτο. Αν σε κάθε αγώνα υπάρχει μια κρίσιμη καμπή που καθορίζει και την εξέλιξη του, στην προκειμένη περίπτωση είναι δίχως αμφιβολία το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Στο σημείο αυτό η Βάρη (που ήδη φαινόταν να πατάει καλύτερα), με συνεχόμενα τρίποντα πήρε μεγάλη διαφορά (17-30) και άφησε τον Προφήτη με ένα τεράστιο βάρος στους ώμους. Βάρος που έμελλε να μην φύγει ποτέ, καθώς η διαφορά σε καμιά στιγμή δεν έπεσε κάτω από τους εννέα πόντους και η ομάδα του λόφου πρακτικά δεν ξαναμπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού παραχώρησε περισσότερα από 20 επιθετικά ριμπάουντ, σε μια στατιστική κατηγορία που δείχνει ξεκάθαρα ποιος είχε περισσότερη διάθεση, με απλά λόγια ποιος το ήθελε περισσότερο.
Ξέχωρα από τη διάθεση, η Βάρη ήταν απόλυτα διαβασμένη και με υποδειγματική άμυνα έκλεισε όλους τους διάδρομους και περιόρισε δραματικά τις επιθετικές επιλογές του Προφήτη, που όχι τυχαία έκανε φετινό αρνητικό ρεκόρ στην επίθεσή του. Στοχευμένο μπάσκετ από την ομάδα του Μεϊμάρογλου, που είχε για κορυφαίες τις αδελφές Στεφάνου και την Καρυδάκη, χωρίς πάντως να υστερήσει καμία από τις υπόλοιπες. Από τον Προφήτη, που πηγαίνει την Τετάρτη στη Μηλαδέζα με την πλάτη στον τοίχο, πάλεψαν οι Νικολαϊδου, Θεοδώρου και η τραυματίας Μαυράκη. Με λίγα λάθη που δεν έκριναν την εξέλιξη, η διαιτησία από Γερουλάνο, Μαυροειδή, Καραπάνο. 
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΒΑΡΗ 45-57 (17-19, 25-34, 37-50, 45-57)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γερουλάνος, Μαυροειδής, Καραπάνος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Φέξης): Γραμματικού 6, Κοσκινά, Θεοδώρου 17(1), Μαχλά, Νικολαΐδου 7(1), Πολιτοπούλου 3(1), Παπαμαρκάκη 2, Σερέτη 2, Μαυράκη 6, Τζινλή, Πλώτα 2.
ΒΑΡΗ (Α. Μεϊμάρογλου): Καρυδάκη 10(2), Στεφάνου Κ. 17(1), Νάκου 2, Αποστόλου 6, Στεφάνου Α.-Μ. 15, Κουντουριώτου 4(1), Κωτσή 3, Μαρίνη.