Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 68-59


Η νίκη επί του Ιωνικού στα Καμίνια σήμανε και την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στη β' φάση για την ομάδα μας, κάτι που μεταφράζεται σε πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις σειρές των πλέι-οφ. Ο Προφήτης στην τελευταία αγωνιστική θα περιμένει απλώς να μάθει τον αντίπαλό του, που θα είναι είτε ο Ατρόμητος (με τον οποίο παίζουμε την Κυριακή) είτε ο Α.Ο.Ν.Α..
Τα κορίτσια των Φέξη-Παναγιωτόπουλου μπήκαν σήμερα με τη διάθεση "στα κόκκινα". Πίεσαν, έκλεψαν πολλές μπάλες και προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο με 23-8. Ο πεισματάρης Ιωνικός όμως, που σήμερα έπαιζε "τα ρέστα του" για να προλάβει την τετράδα, δεν παράτησε το ματς και σταδιακά κατάφερε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση. Στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενες έπαιξαν καλύτερα, όμως στο φινάλε οι δικές μας βρήκαν σκορ όταν έπρεπε και δεν άφησαν την αναμέτρηση να τους ξεφύγει μέχρι το τελικό 68-59.
Για άλλη μια φορά οι παίκτριες του Προφήτη έπαιξαν με πάθος, κάτι που φέτος συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Όλες έβαλαν το λιθαράκι τους, με την Παπαμαρκάκη να είναι και σήμερα εξαιρετική, την Πλώτα να κάνει το καλύτερο ματς της από τότε που ήρθε στην ομάδα, τη Μαυράκη να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις και τις Θεοδώρου-Γραμματικού να είναι οι πρώτες σκόρερ μας. Από τον Ιωνικό κορυφαίες δύο πρώην παίκτριές μας, η Μηνά και η Τσουμπρή. Μέτρια η διαιτησία των Μαυροειδή και Τζινιέρη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 68-59 (23-8, 40-29, 51-44, 68-59)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαυροειδής, Τζινιέρης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Φέξης): Γραμματικού 14(2), Κοσκινά 1, Θεοδώρου 15, Μαχλά 2, Νικολαΐδου 2, Παπαμαρκάκη 11, Σερέτη 4, Μαυράκη 11, Τζινλή 2, Πλώτα 6.
ΙΩΝΙΚΟΣ (Ε. Μονδερά): Σαρίκου 6, Μηνά 15(2), Μανουρά 5, Κιαούλια 6, Καπαρέλου 4, Χατζίου, Σακελλαρίδου 4, Σερδάρη 7, Τσουμπρή 10, Κοκκίνη 2, Ζεβαχιργιάν.