Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 53-51


O Προφήτης πέρασε από σαράντα κύματα αλλά τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ατρομήτου και να ανοίξει το σκορ στη σειρά των ημιτελικών, μετά από μια αναμέτρηση με πολλές ανατροπές.
Για δεκαπέντε αγωνιστικά λεπτά ο Προφήτης ήταν ομάδα-φάντασμα, καθώς ο Ατρόμητος μπήκε με μεγάλη ορμή και προηγήθηκε 4-18 στο δεκάλεπτο και 7-24 λίγο αργότερα. Οι παίκτριες του Καραγάνη ήταν πολύ εύστοχες και έπαιζαν πιο μυαλωμένα, απέναντι στις δικές μας που ούτε μπορούσαν να σκοράρουν, αλλά ούτε και να μαρκάρουν. Η εικόνα άρχισε να αλλάζει από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου και μετά, με τον Προφήτη να βρίσκει έναν στοιχειώδη ρυθμό και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με ένα -9 που ήταν μάλλον κολακευτικό σε σχέση με τα όσα είχε δείξει μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παρκέ. Στην επανεκκίνηση του αγώνα, ήταν σα να εμφανίστηκε άλλη ομάδα. Ο Προφήτης βρήκε το αγαπημένο παιχνίδι του (πίεση και αιφνιδιασμοί) και έτρεξε ένα απίθανο 17-1, που μετέτρεψε το 19-28 σε 36-29. Ο Ατρόμητος βέβαια δεν άφησε το ματς να του φύγει, έφτασε στο 41-40 με την έναρξη του τετάρτου και στην τελική του ευθεία ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι, που εντέλει κρίθηκε στην τελευταία μπάλα, με την κορυφαία του γηπέδου Μάλαμα να χάνει το σουτ της ισοφάρισης και τον Προφήτη να κρατά την αγχωτική, πλην όμως υπερπολύτιμη νίκη.
Η ομάδα μας σήμερα δεν είχε κάποια που να λάμψει με την απόδοσή της, πήρε όμως πράγματα από όλες σχεδόν τις παίκτριες, ενώ ασφαλώς μια ειδική αναφορά αξίζει στη Νικολαΐδου, που με την είσοδο της έδωσε ηρεμία και συμμάζεψε το παιχνίδι της ομάδας μας. Μεγάλο πρόβλημα ο τραυματισμός (διάστρεμμα) της μοναδικής μας σέντερ, Μαυράκη, που είναι εξαιρετικά αμφίβολη για τη συνέχεια των πλέι-οφ. Από τον έξοχο Ατρόμητο, κίνδυνος-θάνατος η Μάλαμα, με βοήθειες από την Καραπατάκη. Πολύ καλή η διαιτησία της Τσουρή και του Σίμα.
Στους τελικούς βρίσκεται ήδη και περιμένει η ομάδα της Βάρης, που ξεπέρασε με 2-0 το εμπόδιο του Α.Ο.Ν.Α..
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 53-51 (4-18, 19-28, 41-34, 53-51)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσουρή, Σίμα
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Φέξης): Γραμματικού 8, Θεοδώρου 16, Μαχλά 6, Νικολαΐδου, Πολιτοπούλου 13(3), Παπαμαρκάκη 6, Σερέτη 2, Μαυράκη 2, Τζινλή, Πλώτα.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Π. Καραγάνης): Καρρά, Καραπατάκη 11(1), Σανταμούρη 1, Μάλαμα 22(5), Οικονομάκη 4, Σδρένια 2, Μπαρμπαλιά 7, Προέδρου 2, Γιαννικάκη 2.