Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 56-44


Στο τρίτο και καθοριστικό αγώνα της σειράς με τον Ατρόμητο, ο Προφήτης έκανε το καθήκον του, νίκησε με 56-44 και προκρίθηκε στους τελικούς όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τη Βάρη.
Στο κατάμεστο κλειστό των Καμινίων, τα κορίτσια της ομάδας μπήκαν αποφασισμένα να μην δώσουν δικαιώματα και το πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως το καλύτερο που έχουμε δει φέτος. Ειδικά στην άμυνα οι παίκτριες των Φέξη-Παναγιωτόπουλου ήταν εκπληκτικές, ο Ατρόμητος έμεινε χωρίς σκορ για τα πρώτα επτά αγωνιστικά λεπτά και ο Προφήτης κυριαρχούσε απόλυτα στο παρκέ. Το 37-12 του ημιχρόνου έδινε μεγάλο αέρα στον Προφήτη, όμως το ματς είχε δρόμο ακόμα και ο πεισματάρης Ατρόμητος στο β' έβγαλε την αναμενόμενη αντίδραση. Με τη λήξη της τρίτης περιόδου το σκορ έγινε 41-31, ο αγώνας έδειχνε να ανάβει, όμως με το ξεκίνημα της τέταρτης η Πολιτοπούλου με δύο συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 47-31, έκοψε τη φόρα των τυπικά φιλοξενούμενων και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα.
Η ήττα στο δεύτερο ματς συσπείρωσε τις παίκτριές μας, που όλες έδωσαν το 100%. Αρχηγοί με τα όλα τους η Θεοδώρου και η Πολιτοπούλου, που σημείωσαν μαζί 41 από τους 56 πόντους μας. Συγκινητική η Μαυράκη, που κανονικά δεν έπρεπε να παίξει (το πόδι της είναι ακόμα πολύ πρησμένο), αλλά πήρε την ευθύνη και εντέλει έβγαλε σχεδόν όλο το ματς. Εξαιρετική επίσης η διαχείριση από τους δύο προπονητές μας. Μοναδικό ανησυχητικό σημάδι το γεγονός ότι και σε αυτό το ματς (όπως και στα δύο προηγούμενα), η ομάδα είχε ένα παρατεταμένο νεκρό διάστημα (αυτή τη φορά ήταν το τρίτο δεκάλεπτο). Ο Ατρόμητος του Πάνου Καραγάνη άφησε θαυμάσιες εντυπώσεις σε όλη τη σειρά των αγώνων, με την Σδρένια και την Μπαρμπαλιά να είναι εκείνες που πάλεψαν περισσότερο χτες. Ρεσιτάλ διαιτησίας από Τζίμη και Κολίλα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 56-44 (20-4, 37-12, 41-31, 56-44)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζίμης, Κολίλας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Φέξης): Γραμματικού, Κοσκινά, Φούκου 2, Θεοδώρου 22, Μαχλά, Νικολαΐδου, Πολιτοπούλου 19(5), Παπαμαρκάκη 2, Σερέτη 2, Μαυράκη 7, Τζινλή, Πλώτα 2.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Π. Καραγάνης): Καρρά 3, Μαχλά, Καραπατάκη 5(1), Σανταμούρη 5, Μάλαμα 1, Παξινού, Γεωργοσοπούλου, Οικονομάκη 3, Σδρένια 8(1), Μπαρμπαλιά 8, Προέδρου 5(1), Γιαννικάκη  6(2).