Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 73-77


Ποια ομάδα μπορεί να πάει στην έδρα του πρωτοπόρου και αήττητου, αποδεκατισμένη, να χάνει με είκοσι πόντους δώδεκα λεπτά πριν το τέλος και εντέλει να πάρει το παιχνίδι; Ίσως μόνο οι ψυχοπαθείς του Προφήτη Ηλία, που έφυγαν με τεράστιο διπλό από τη Σαλαμίνα και παραμένουν ψηλά στη βαθμολογία του α' ομίλου της Γ' Κατηγορίας.
Σε όλο σχεδόν το ματς ο Τελαμώνας, που έχει εντυπωσιάσει με την μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα, έδειχνε πως εύκολα ή δύσκολα θα έφτανε στην 10η νίκη του. Κάνοντας ένα εκρηκτικό δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Κώστα Πούτου προηγήθηκαν στο ημίχρονο 40-28, ενώ συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και μετά την ανάπαυλα. Αντίθετα οι δικοί μας (μόλις οκτώ παίκτες στην αποστολή) έκαναν πολλά λάθη, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, και κάπως έτσι η διαφορά έφτασε ακόμα και στους είκοσι (58-38), δώδεκα λεπτά πριν το τέλος. Ξαφνικά όμως ο Προφήτης έβγαλε αντίδραση, οι παίκτες του Γαζή δεν παράτησαν το παιχνίδι, ενώ κάπου ίσως και οι γηπεδούχοι να εφησυχάστηκαν. Έτσι, από το πουθενά η ομάδα μας ξαναμπήκε στο κόλπο. Άρχισε να βγάζει τις άμυνες, βρήκε έναν στοιχειώδη ρυθμό στην επίθεση, στο 35' πλησίασε στους έξι (62-56) και στο 38' έφτασε σε απόσταση ενός σουτ (67-64). Στο τέλος της κανονικής διάρκειας και οι δύο είχαν από ένα σουτ για να πάρουν το ματς αλλά το σπατάλησαν κι έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση. Εκεί το θέμα ήταν ποιος θα βάλει το μεγάλο καλάθι: Τελικά το έβαλε ο πιο "άνιωθος" απ' όλους, ο Παπαστάμος, ένα τρίποντο που έγραψε το 72-76 δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή για την ομάδα του λόφου.
Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι περιττό να γράφουμε για διακριθέντες. Μεγάλοι μάγκες και οι οκτώ, μαζί με τους δύο προπονητές τους, έκαναν κατάθεση ψυχής και ανταμείφθηκαν με μια νίκη-ορόσημο. Από τους νησιώτες, που παραμένουν πρώτοι, θαυμάσιος ο Φιλίππου και αποκάλυψη ο Βαμβακάς. Αξιέπαινη κίνηση fair play από τον Καρατζόγλου, που σε μια φάση που ο διαιτητής έδωσε το άουτ ανάποδα, από μόνος του είπε πως είχε ακουμπήσει τη μπάλα, "αναγκάζοντας" και τον ρεφ να αλλάξει το σφύριγμα. Μέτρια η διαιτησία από Μούστρη και Γερουλάνο.
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 73-77 (12-12, 40-28, 58-43, 68-68 (κ.α.), 73-77 (παρ.))
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μούστρης, Γερουλάνος
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ (Κ. Πούτος): Κόμπουλης, Βαμβακάς 17(4), Φιλίππου 27(4), Κούμενος 4(1), Ανδριανός, Ράπτης 12, Τζορτζοριάν 1, Καρατζόγλου 12(1), Μπούταλης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Παπαστάμος 14(1), Μπόθος 17(1), Γαζής, Κίκης 15(4), Αντωνίου 3(1), Τσουκάτος 16(1), Λάζια, Πατέρας 12.