Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ. 64-54


Τέλος του πρώτου γύρου και μια ακόμα νίκη για τον Προφήτη, που κλείνει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος με θετικότατο ρεκόρ (9-2) και μέσα στις θέσεις των πλέι-οφ.
Η νίκη πάντως κόντρα στον μαχητικό Λέοντα ήρθε με αγχωτικό τρόπο, μέσα από μια σεκάνς που από πέρυσι την έχουμε δει πολλές φορές: Την ομάδα μας να μην παίζει καλά, να βρίσκεται πίσω στο σκορ, αλλά να ανεβάζει την απόδοσή της στο τέλος και να φτάνει στην επικράτηση. Στην προκειμένη περίπτωση, οι παίκτες του Προφήτη για τρία δεκάλεπτα ήταν άθλιοι, έφεραν πάλι τον Γαζή στα όριά του και ο Προφήτης φλέρταρε με την γκέλα. Ο πολύ καλός Λέων, χτυπώντας με εύστοχα μακρινά σουτ ήταν εκείνος που είχε το προβάδισμα μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (42-44). Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως (που εξελίσσεται στο "αγαπημένο" μας), οι παίκτες του Προφήτη μπήκαν λες και γύρισε ο διακόπτης. Έκαναν στο πρώτο ενάμιση λεπτό ένα σερί 8-0 που πήγε το σκορ στο 50-44 και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης χωρίς να τα απωλέσουν μέχρι το φινάλε και το τελικό 64-54.
Χρήστος Μπόθος και Γιάννης Πατέρας ήταν οι ηγέτες σε αυτό το ματς για τον Προφήτη, ενώ σημαντική συνεισφορά είχαν επίσης ο πάντα έτοιμος Λάζια και ο αρχηγός Αντωνίου. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Τσουκάτος υπέστη διάστρεμμα και αποχώρησε. Ευτυχώς μεσολαβεί η διακοπή των Χριστουγέννων και υπάρχει πιθανότητα (θα κάνει αγώνα δρόμου) να προλάβει τον επόμενο αγώνα. Από τον Λέοντα άρεσαν οι τριποντάκηδες Καραογλάνης και Σταματόπουλος. Σωστή η διαιτησία των Σίμα και Μαλολάρι.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ. 64-54 (11-19, 29-30, 42-44, 64-54)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σίμα, Μαλολάρι
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Παπαστάμος 12(1), Μπόθος 20(3), Κίκης 6(2), Σκανδάμης 3, Βαφειάδης 2, Αντωνίου 3(1), Τσουκάτος 2, Λάζια 4, Πατέρας 12.
ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ. (Δ. Παγίδας): Τρανταφίλη 7, Μπέλλος 7(1), Ανδρίτσος 6, Σταματόπουλος 11(3), Νικολάου, Κοκονέζης 6(1), Καραογλάνης 12(3), Σκαλιέρης 4, Γκαραβέλης 1, Γαβαλάς, Ανδριώτης.