Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΘΡΙΑ ΑΣΠΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 75-81


Τρεις μέρες μετά την ήττα στο "Σαλπέας" ο Προφήτης ανασυντάχθηκε και πέρασε νικηφόρα από τη δύσκολη έδρα της Θρίας, που είναι από τις ομάδες που διεκδικούν είσοδο στα πλέι-οφ. Έτσι ο Προφήτης παρέμεινε στις πρώτες θέσεις, συγκατοικώντας (υστερεί όμως στην ισοβαθμία) με τον Πανελευσινιακό.
Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα μας, που βρέθηκε να χάνει με 16-4 στο έβδομο λεπτό. Σταδιακά όμως βρήκε τα πατήματά της και ισορρόπησε την αναμέτρηση, καταφέρνοντας μάλιστα να περάσει μπροστά με τη λήξη του ημιχρόνου. Ακόμα καλύτερα κύλησαν τα πράγματα στο δεύτερο μέρος, με τον Προφήτη να αρχίζει να φτιάχνει καλές διαφορές, που στα τελειώματα του τρίτου δεκαλέπτου άρχισαν να γίνονται διψήφιες. Τα ψηλά σχήματα (έστω και κατ' ανάγκη λόγω των απωλειών) λειτούργησαν τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και ο Προφήτης κράτησε την πολύτιμη νίκη, αντέχοντας στην απέλπιδα προσπάθεια των γηπεδούχων στο φινάλε.
Ο Χρήστος Μπόθος για τον Προφήτη και ο Σπύρος Δρακωτός για την Θρία έγραψαν την ίδια ακριβώς επίδοση (26 π. με 5 τρίποντα) και ήταν οι πρωταγωνιστές των ομάδων τους. Από τους δικούς μας εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο νεοφερμένος ψηλός Βλασσόπουλος, ενώ "κλειδί" ήταν η άμυνα του Τόμπρου πάνω στον Νικολούσιο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο σουτέρ της Θρίας έκανε φοβερό πρώτο εικοσάλεπτο, με πέντε τρίποντα, ενώ πολύ καλός ήταν και ο έμπειρος ψηλός Τζαγκαράκης. Οι δύο ομάδες έχασαν νωρίς μέσα στο ματς με τραυματισμό από έναν πολύ σημαντικό παίκτη τους: Η Θρία τον Κωνσταντέλλο και ο Προφήτης τον Ρουμάνι (θλάση, δύο με τρεις βδομάδες έξω). Για την διαιτησία των Μακρή και Αυγερινού οι γηπεδούχοι εξέφρασαν έντονα παράπονα.
ΘΡΙΑ ΑΣΠΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 75-81 (19-16, 37-38, 48-55, 75-81)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μακρής, Αυγερινός Π.
ΘΡΙΑ ΑΣΠΡ. (Σ. Προσελέντης): Λιάκος, Λάσκος, Νικολούσιος 19(5), Τζαγκαράκης 16, Λιούλης 3(1), Χαϊμαλάς, Κωνσταντέλος 2, Γουργιωτόπουλος 9(3), Δρακωτός 26(5), Λιάσκος.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μπόθος 26(5), Γαζής 5, Ρουμάνι 2, Τόμπρος 2, Χρυσάκης 10, Αντωνίου 8(2), Πατέρας 2, Αθανίτης 2, Κωστάκης 10, Βλασσόπουλος 14.