Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 56-43


Στραβά ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος για τον Προφήτη, που γνώρισε την δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, με 56-43 από τον Πειραϊκό στο "Σαλπέας" και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας.
Ο αγώνας ήταν από την αρχή πολύ δυνατός (σχεδόν "πολεμικός") και ο αποφασισμένος Πειραϊκός έγινε το αφεντικό της αναμέτρησης. Ο Προφήτης χάλασε το μυαλό του, ήταν άθλιος επιθετικά και στα σαράντα λεπτά και οι μόλις 43 πόντοι που πέτυχε τα λένε όλα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι έδειξαν να θέλουν πολύ τη νίκη, διεκδίκησαν όλες τις μπάλες και κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ, πληγώνοντάς μας με αλλεπάλληλα επιθετικά. Το ημίχρονο έκλεισε με 30-22 και οι όποιες ελπίδες του Προφήτη για επιστροφή είχαν ήδη εξανεμιστεί μέχρι τη λήξη του τρίτου, όταν και το 48-31 "κλείδωσε" τη νίκη του Πειραϊκού.
Γαλετάκης και Ορφανουδάκης οι κορυφαίοι για την ομάδα του Πειραϊκού, που παρότι βαθμολογικά αδιάφορος έπαιξε με υπέρμετρο πάθος και κατέκτησε δίκαια τη νίκη. Από τον Προφήτη ουδείς διασώθηκε. Αυγουστόγλου και Γρίσπος έκαναν μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουν το παιχνίδι, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Αλγεινή εντύπωση προξένησε η συμπεριφορά του κόουτς Διαλυνά, τόσο πριν όσο και μετά την αποβολή του στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου. Δεν θα επεκταθούμε, γιατί εμείς, σε αντίθεση με εκείνον, σεβόμαστε τα χρόνια που εργάστηκε στον Προφήτη.
Η ομάδα μας σήμερα αγωνίστηκε με πένθη στις φανέλες της, λόγω του θανάτου του πατέρα του Χρήστου Τόμπρου την προηγούμενη εβδομάδα. Στον Χρήστο, όπως και στον αδελφό του Τάσο (αθλητή του Τελαμώνα), στέλνουμε και από εδώ τα συλλυπητήρια μας. Να έχουν την ευχή του. 
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 56-43 (12-9, 30-22, 48-31, 56-43)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αυγουστόγλου, Γρίσπος
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ (Σ. Διαλυνάς): Καραμάνης Δ., Γαλετάκης 17(3), Λίνος 3, Μωραΐτης 5, Κραββαρίτης 10, Καραμάνης Β. 5(1), Ορφανουδάκης 14(2), Βλάττας, Καλαποθάκος.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Χαραλαμπίδης 6, Μπόθος 21(1), Μυσιρλής, Ρουμάνι 4(1), Αθανίτης, Τόμπρος 3, Χρυσάκης 3, Αντωνίου 5(1), Γκανής, Φωτόπουλος, Πατέρας, Βλασσόπουλος 1.