Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 72-64


O Ατρόμητος κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τον Προφήτη, σε ένα ματς που είχε σταθερά το προβάδισμα σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του και τελικά τον βρήκε νικητή με 72-64.
Η ομάδα των Καμινίων, έχοντας νέο προπονητή αντί του Δημήτρη Χρυσοβελίδη τον Κώστα Τάσο, βασίστηκε και σε αυτόν τον αγώνα στην εξαιρετική της ευστοχία από την περιφέρεια, με τους σουτέρ Αδράμη και Κουτρόπουλο να είναι ασταμάτητοι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι 45 πόντοι παθητικό του α' μέρους απαγόρευαν στον Προφήτη (που τελευταία είχε βελτιωθεί πολύ αμυντικά) να έχει απαιτήσεις από το ματς, με τα πράγματα μάλιστα να γίνονται ακόμα χειρότερα λίγο μετά και τη διαφορά να φτάνει στη μέγιστη τιμή της, το 53-37. Στο σημείο αυτό ήρθε η αντίδραση για την ομάδα μας, που με κοντό σχήμα πίεσε περισσότερο, έβγαλε επιτέλους καλές άμυνες και μείωσε τη διαφορά, ρίχνοντας την κάποιες φορές μέχρι και τους 5-6 πόντους. Δεν μπόρεσε όμως να δώσει συνέχεια, αφού ορισμένα σουτ που ενδεχομένως να άλλαζαν ακόμα περισσότερο τη ροή του ματς δεν μπήκαν. Έτσι ο Ατρόμητος κράτησε τη νίκη, που τον διατηρεί σε τροχιά εισόδου στα πλέι-οφ.
Για τους διακριθέντες των νικητών τα είπαμε, Στέλιος Αδράμης και Παναγιώτης Κουτρόπουλος, ειδικά όσο είχαν δυνάμεις, έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι. Από τον Προφήτη υπέρτεροι οι Παπαστάμος και Χαραμπίδης. Πρώτη εμφάνιση στην ανδρική ομάδα για έναν ακόμα αθλητή του παιδικού μας, τον Μιχάλη Αφάρα. Αλιμπέρτης και Κονταξάκης, ενώπιον πολλών συναδέλφων τους που βρέθηκαν στα Καμίνια, δεν απέφυγαν τα λάθη, αλλά δεν επηρέασαν και την έκβαση της αναμέτρησης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 72-64 (21-13, 45-36, 60-52, 72-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αλιμπέρτης, Κονταξάκης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κ. Τάσος): Κουτρόπουλος 17(4), Μηνόγιαννης 4, Κωνσταντίνου 5, Στάγκος 5, Ταρανάς 2, Αδράμης 24(5), Αγρίμης 6, Τρανός 4, Καλαϊτζής, Τσίρμπας, Κόρος 5.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Παπαστάμος 24, Μπόθος 19(4), Μπουράνης, Γαζής 3(1), Ρουμάνι 2, Χαραλαμπίδης 5, Μακρινός 9(1), Αντωνίου, Λάζια 2, Καρατάσιος, Πατέρας, Αφάρας.