Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ο.Κ.Ε. 53-41


Δεύτερη σερί νίκη για τον Προφήτη, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Ο.Κ.Ε. στα Καμίνια με 53-41.
Μέχρι πριν δύο αγωνιστικές η ομάδα μας είχε την χειρότερη αμυντική επίδοση της κατηγορίας. Φαίνεται όμως πως οι παίκτες μας αποφάσισαν -έστω και αργά- να παίξουν άμυνα, γι' αυτό και ανταμείφθηκαν με δύο νίκες: Πρώτα στον Ασπρόπυργο τη Θρία και σήμερα τον Ο.Κ.Ε., έχοντας παθητικό 38 και 41 πόντους αντίστοιχα. Το πρώτο ημίχρονο της αποψινής αναμέτρησης ήταν πραγματική κακοποίηση του αθλήματος: Ολοκληρώθηκε 18-18, με τις δύο ομάδες να είναι λες και διαγωνίζονται σε λάθη και αστοχία. Στην επανάληψη ο Προφήτης έβγαλε λίγη περισσότερη ενέργεια στην επίθεσή του και έφτιαξε κάποιες μικρές διαφορές, που όμως για τα δεδομένα του αγώνα ήταν σημαντικές. Έτσι έφτασε σιγά-σιγά στο τελικό 53-41, σε ένα ματς που δεν πιάσαμε (τουλάχιστον στην επίθεση) σπουδαία απόδοση, αλλά είχαμε διάθεση, βγάλαμε ωραίες άμυνες και κυνηγήσαμε όλες τις φάσεις.
Ηγέτης για την ομάδα μας σήμερα ο Ανδρέας Ρουμάνι, που οργάνωσε και σκόραρε θυμίζοντας παλιές καλές εποχές. Σημαντική και η συνεισφορά του έτερου έμπειρου πλέι-μέικερ Χαραλαμπίδη, με τον Μπόθο να ανεβαίνει στο δεύτερο ημίχρονο. Από τον Ο.Κ.Ε. φάνηκε περισσότερο ο Φωτιάδης. Άριστη η διαιτησία των Σίμα και Αυγερινού.
Σήμερα έκαναν και την πρώτη τους εμφάνιση με την ανδρική ομάδα δύο παιδιά από τις υποδομές μας, οι 15χρονοι Γιάννης Πατέρας και Δημήτρης Μπράβος. Είναι πολύ όμορφη εικόνα να βλέπουμε αθλητές που τους έχουμε στον σύλλογο από "μωρά" να φτάνουν να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα, και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ο.Κ.Ε. 53-41 (6-6, 18-18, 37-34, 53-41)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σίμα, Αυγερινός Π.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος, Μπόθος 20(1), Μπουράνης 3(1), Γαζής 3(1), Χαραλαμπίδης 6, Τόμπρος 2, Ξενικάκης 4, Ρουμάνι 15(5), Λάζια, Αθανίτης, Μπράβος, Πατέρας.
Ο.Κ.Ε. (Μ. Τρουλής): Φωτιάδης 8(1), Ορφανίδης 2, Κοντός 6, Δούκας 4, Στεφάνου 8, Αντωνάρας 2, Λιάκος 2, Πέππας 9, Φέιζο.