Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 75-79


Πολύ ωραίο το τοπικό ντέρμπι σήμερα στα Καμίνια, με τον Ατρόμητο να παίρνει τη σημαντική νίκη, που τον κρατάει στις θέσεις ανόδου, σε αντίθεση με τον Προφήτη που έχασε κι άλλο βαθμολογικό έδαφος.
Αν θέλαμε να διαλέξουμε ένα κομμάτι του αγώνα που έκρινε την έκβασή του, αυτό θα ήταν δίχως αμφιβολία το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Προφήτης μπήκε και πάλι πολύ δυνατά, προηγήθηκε στη λήξη του πρώτου με 21-12, όμως οι Καμινιώτες έβγαλαν μεγάλη ορμή στη συνέχεια και πήραν τα ηνία του αγώνα. Η μέχρι εκείνο το σημείο καλή μας άμυνα χάλασε και οι σουτέρ του Ατρομήτου ζέσταναν τους καρπούς τους, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα τους. Το 35-42 του ημιχρόνου ήταν κακά νέα για τον Προφήτη, που έγιναν ακόμα χειρότερα στη συνέχεια. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, συνεπείς στο σκοράρισμά τους, άρχισαν να φτιάχνουν διψήφιες διαφορές. Ο Προφήτης εντέλει προσπάθησε για την αντεπίθεση και την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και ενάμιση πριν το τέλος έφτασε σε απόσταση ενός σουτ (69-72). Ο Ατρόμητος με τις βολές πήγε και πάλι στην ασφάλεια (69-75), αλλά με νέα προσπάθεια φτάσαμε στο 75-77, στα 20". Το φάουλ σκοπιμότητας όμως έγινε σε λάθος παίκτη (Αδράμης), που με 2/2 βολές έκοψε τις ελπίδες ανατροπής για τον Προφήτη και σιγούρεψε τη νίκη για τους "μπλε".
Σε ένα πολύ γεμάτο ματς, με υψηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας σκορ, η νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Χρυσοβελίδη είχε πολλούς πρωταγωνιστές, όπως τον Μίζη, τον Μηνόγιαννη και τον Κόρο, με τον Κουτρόπουλο να είναι όμως εκείνος που με τα τρίποντά του άλλαξε τη ροή του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Για τον Προφήτη εξαιρετικός ήταν ο Παπαστάμος, με τους υπόλοιπους (Μπόθο, Μακρινό, Μπακάλη) να έχουν μερικά καλά διαστήματα. Κακή η διαιτησία από τους Σκάρα και Παπαχρυσανθακόπουλο.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 75-79 (21-12, 35-42, 52-62, 75-79)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκάρας, Παπαχρυσανθακόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 3, Μπόθος 20(1), Μπουράνης 2, Παπαστάμος 20(3), Μπακάλης 11(3), Τόμπρος 3, Μακρινός 11(1), Αντωνίου 3, Λάζια, Ρίκα, Τσάταρος 2.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δ.Χρυσοβελίδης): Mίζης 16(1), Κουτρόπουλος 11(3), Μηνόγιαννης 11, Κωνσταντίνου 2, Αγρίμης 8(1), Ταρανάς 2, Αδράμης 13(1), Στάγκος, Καλαϊτζής 1, Τσίρμπας, Κόρος 13(1), Καριοφύλλης 2.