Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜ.(ΝΕΑΝ.)-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 60-40

Τέλος το κύπελλο για τον Προφήτη, που ηττήθηκε στο Μπραχάμι από τις νεάνιδες του Κρόνου με 60-40.
Ανώτερες οι μικρές του Κρόνου, πήραν δίκαια την πρόκριση, με τον Προφήτη να είναι ανταγωνιστικός στα δύο μεσαία δεκάλεπτα, αλλά τραγικός στο πρώτο (δέχτηκε 22 πόντους) και το τελευταίο (σκόραρε μόλις τρεις βολές και τίποτα άλλο). Οι γηπεδούχες (κάτοχοι του τίτλου) μπήκαν με ενθουσιασμό και κατάφεραν από νωρίς να επιβάλλουν το νόμο τους, έχοντας διαφορά 18 πόντων (28-10) από τις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Προφήτης προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση και εν μέρει τα κατάφερε. Μείωσε γρήγορα κάτω από τους δέκα (30-22) και ξεκίνησε το κυνηγητό ώστε να μπει πιο καθαρά στη διεκδίκηση. Όμως το πιο κοντά που έφτασε ήταν το -7 (32-25), καθώς όποτε χρειάστηκε οι παίκτριες του Κρόνου έβρισκαν τα σουτ που κρατούσαν την απόσταση. Ο Προφήτης μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όντας ακόμα θεωρητικά μέσα στο ματς (45-37), όμως στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν αποκαρδιωτικός. Δεν σκόραρε καθόλου εντός παιδιάς και φυσικά η διαφορά ξέφυγε και πάλι, για να "στρογγυλέψει" εντέλει στους είκοσι πόντους και να δώσει στις πιτσιρίκες του Κρόνου το τελευταίο εισιτήριο για την τετράδα, όπου περίμεναν ήδη άλλες δύο ομάδες νεανίδων (Πρωτέας, Ελευθερία) και οι γυναίκες του Φαλήρου.
Μεγάλη πληγή για την ομάδα μας σήμερα η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα, που αποτυπώθηκε κυρίως στα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, ενώ είχαμε και πολλές κακές επιλογές στην επίθεση. Όπως αναμενόταν ο Κρόνος είχε για κορυφαίες το δίδυμο Μαριλένα Τσαγκαροπούλου - Έλενα Μποσγάνα, αν και βοήθειες έδωσαν και τα υπόλοιπα κορίτσια, ενώ από τον Προφήτη φάνηκαν περισσότερο η Ζεβαχιργιάν και η Κολοβού. Άριστη η διαιτησία από Γαρίνη και Γεωργόπουλο.
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜ.(ΝΕΑΝ.)-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 60-40 (22-10, 32-22, 45-37, 60-40)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρίνη, Γεωργόπουλος
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜ.(ΝΕΑΝ.) (Θ. Δήμου): Μποσγανά 15(1), Καραγκούνη 4(1), Τσαγκαροπούλου 19(2), Ισουφάι, Ρετσίνα, Μπλιθικιώτη 9(1), Τσάμη 9(1), Γιαννικάκη, Χαλκιά, Γρηγοροπούλου, Γεωργακοπούλου 2, Τσούρτη 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Μπούτας): Μούλτση 5(1), Κρίτσαλου 2, Κολοβού 5, Μανουρά, Στεφάνου 11, Μηνά 6, Ζεβαχιργιάν 11(3), Στασινού, Τσελεπίδου.