Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ 47-74


Η Τερψιθέα, όπως αναμενόταν, ήταν εκείνη που προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου, αφού νίκησε καθαρά τον Προφήτη στα Καμίνια με 47-74.
Η μπασκετική σεζόν άνοιξε λοιπόν για την ομάδα μας με το "επίσημο φιλικό" του κυπέλλου. Ο Προφήτης υπήρχαν σημεία που πάλεψε στο μέτρο των δυνατοτήτων του, απέναντι σε ένα ποιοτικότερο συγκρότημα, που εκμεταλλεύτηκε κυρίως την υπεροπλία του κάτω από τα καλάθια και νίκησε με ευρύ σκορ. Στο 13' ο Προφήτης ήταν κοντά (23-25), μένοντας όμως για πολλή ώρα χωρίς καλάθι, έχασε την επαφή του με το σκορ. Μέχρι το 30' ήταν σχετικά ανταγωνιστικός (38-49), αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο κατέρρευσε και η ψαλίδα άνοιξε για τους φιλοξενούμενους στο τελικό 47-74.
Ο Μαντάς δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του και ότι μπάλα έπαιρνε κατέληγε σχεδόν πάντα ή σε καλάθι ή σε φάουλ. Πολύ καλοί και ο Αλεξιάς με τον Ευαγγέλου, ενώ για τον Προφήτη καλές στιγμές είχαν κατά σειρά οι Παπαστάμος, Μπακάλης, Ξενικάκης. Σε ένα εύκολο ματς, Μέλης και Καψαρίδης έχασαν αρκετές φάσεις.
Ο Προφήτης αφήνει πίσω του λοιπόν το κύπελλο και έχει τώρα μπροστά του σχεδόν ένα μήνα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Ένας μήνας όμως που θα είναι πολύ χρήσιμος, ειδικά από τη στιγμή που ο προγραμματισμός της ομάδας έχει αλλάξει άρδην: Η μετακόμιση του Ρουμάνι στη Σύρο στέρησε από τον Προφήτη το σημαντικότερο ίσως γρανάζι της μηχανής του και αποδυνάμωσε την ομάδα. Αυτό βέβαια μακροπρόθεσμα ίσως κρύβει και ένα καλό: Ντε φάκτο βασικός πλέι-μέικερ της ομάδας είναι πλέον ο έφηβος Σαραντίδης, ένα παιδί που πιστεύουμε πολύ και στην πρώτη παρουσία του σήμερα έδειξε πως έχει τις δυνατότητες να ανταπεξέλθει. Πρόβλημα όμως υπάρχει και με τον αρχηγό της ομάδας και σταθερά πρώτο σκόρερ τα τελευταία χρόνια, Μακρινό, ο οποίος εσχάτως τραυματίστηκε στο γόνατο και υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά (τα αποτελέσματα της μαγνητικής βγαίνουν την Δευτέρα). Στον αντίποδα η ομάδα μας προχώρησε σε μια σπουδαία μεταγραφική ενίσχυση, καθώς απέκτησε από το Γαλάτσι τον 23χρονο Χρήστο Μπόθο. Πρόκειται για έναν αθλητή με στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα μας, έχει παραστάσεις από πιο υψηλό επίπεδο (Α' ΕΣΚΑΝΑ και Α' ΕΣΚΑ) και γνωρίζεται άριστα με τον Σάκη Γάζη, τον οποίο είχε προπονητή σε Παλ. Φάληρο και Ερμή Πειρ.. 
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ 47-74 (16-19, 23-35, 38-49, 47-74)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μέλης, Καψαρίδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 2, Παπαστάμος 13(1), Μπουράνης, Ξενικάκης 8, Μπακάλης 13(2), Βουρνάς, Αντωνίου 6(2), Σαραντίδης 2, Ντούνης 2, Στρατιδάκης 1.
ΤΕΡΨΙΘΕΑ (Γ. Παππάς): Παπαγιαννόπουλος, Αποστολάκης 4, Δημητρίου 5, Παπαδόπουλος 3(1), Μαντάς 22, Διαμάντης 4, Αλεξιάς 10, Κατσικάκης 7, Ευαγγέλου 11, Αρμακόλας 3, Δασύρας 5, Μένταυλος.