Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-1

Πιο στραβά δεν μπορούσε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο Προφήτης δεν έπαιξε καλά, έχασε, αλλά για μία ακόμη φορά η διαιτησία μας διέλυσε τα νεύρα, με πρωταγωνιστή τον ανεκδιήγητο Κυριάκο Φωτιάδη, που στο σημερινό παιχνίδι ήταν βοηθός διαιτητή.
Ο Φωτιάδης είναι γνωστή περίπτωση στα πειραϊκά γήπεδα. Σήμερα το πρωί ήρθε στο γήπεδο του Μοσχάτου για να κάνει πλάκα και χαβαλέ. Έχοντας προφανώς φιλικές σχέσεις με τους φιλάθλους του Πολυκράτη, από το πρώτο λεπτό έπιασε κουβεντούλα μαζί τους, χωρίς να ασχολείται ιδιαίτερα με το παιχνίδι. Αυτά που έλεγε, αλλά και η γενικότερη εικόνα του, προκαλούν θλίψη και προσβάλλουν το λειτούργημα της διαιτησίας. Μάθαμε με κάπως άκομψο τρόπο ότι είναι ΑΕΚ ("εγώ ξέρετε τι ομάδα είμαι και σήμερα πάμε στο Περιστέρι να τους γ...") και ακούσαμε πολλά και διάφορα, που θα ταίριαζαν να ακουστούν σε μια παρέα φίλων στην καφετέρια, όχι όμως και σε συνομιλίες μεταξύ ενός επόπτη και της εξέδρας. Ο Φωτιάδης ασχολήθηκε ελάχιστα με τον αγώνα (πάντα όμως ότι έδινε ή δεν έδινε ήταν εις βάρος μας), αλλά στο φινάλε πήρε για τα καλά την κατάσταση στα χέρια του. Είχε πάντως προειδοποιήσει: Λίγο πριν το τέλος, έγινε μια συμπλοκή με πρωταγωνιστή τον Μέξη και οι φίλοι του Πολυκράτη ζήτησαν κόκκινη. Ο διαιτητής Καρανικολάου έβγαλε κίτρινη, οι άλλοι διαμαρτυρήθηκαν, αλλά ο Φωτιάδης φρόντισε να καθησυχάσει τα φιλαράκια του, λέγοντας (και επαναλαμβάνοντας το άλλες δύο φορές) "θα τον βγάλω εγώ με τον τρόπο μου". Και πράγματι όχι απλά τήρησε την υπόσχεσή του, αλλά έκανε ακόμα καλύτερο δώρο: Ο Προφήτης ισοφάρισε στο 94' με τον Μεχμέτι, ο Καρανικολάου έδειξε σέντρα, πανηγυρίσαμε, αλλά ο Φωτιάδης είχε μείνει με το σημαιάκι σηκωμένο. Φώναξε κοντά του τον διαιτητή, και τον ενημέρωσε για αλλαγή στο πλάγιο που είχε εκτελεστεί λίγο πριν! Ο Καρανικολάου αρχικά σάστισε, δεν ήξερε τι να κάνει, αλλά εντέλει (ίσως και εξ αιτίας της απειρίας του και μπροστά στην επιμονή του Φωτιάδη) θεώρησε τη φάση ως μη γενόμενη και ακύρωσε το γκολ. Λεπτομέρεια: Στο εν λόγω πλάγιο ο διαιτητής ήταν στα δύο μέτρα, ενώ ο Φωτιάδης, που ήταν επόπτης στο άλλο μισό του γηπέδου, ήταν τουλάχιστον σαράντα μέτρα μακριά!
Αυτά τα ωραία έγιναν λοιπόν στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Προφήτης έχει μάθει χρόνια τώρα να ζει με τον πόλεμο της διαιτησίας αλλά ο Φωτιάδης σήμερα με τη συμπεριφορά του ξεπέρασε κάθε όριο. Για όλα όσα σας περιγράψαμε ο συντάκτης του παρόντος κειμένου ήταν αυτήκοος μάρτυρας. Πρώτη φορά ακούμε διαιτητή να δηλώνει μέσα στα μούτρα μας ότι θα μας αδικήσει, πρώτη φορά βλέπουμε έναν άνθρωπο που υποτίθεται είναι διαιτητής να είναι τόσο ασόβαρος και προκλητικός.
Για να πάμε και στα του οίκου μας, ο Προφήτης σήμερα δεν ήταν καλός και προβλημάτισε με την απόδοσή του. Για 80 λεπτά είχε τεράστιο πρόβλημα σε όλες τις γραμμές του και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβασε στροφές και προσπάθησε να πάρει κάτι από το ματς, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν ανώτερη και έκανε περισσότερες ευκαιρίες, όλες σχεδόν (όπως και τα δύο τους γκολ) από την αριστερή μας πλευρά. Το σκορ άνοιξε στο 19' με κεφαλιά ο Τοροσιάν και το 2-0 έγινε στο 68' με αυτογκόλ του Τζαννέ, μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Π. Λιβάνιου. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι σε μακρινό σουτ του Αρβανιτάκη, πολλές ακόμα ευκαιρίες, ενώ εμείς μόνο μία κλασσική, με κοντινό σουτ του Μέξη στο 63'. Ο Μέξης τελικά (κόντρα στην πρώην ομάδα του) κατάφερε να σκοράρει, για να έρθει το φινάλε με το πολύ ωραίο γκολ του Μεχμέτι, που όμως δεν ήταν γραφτό να μετρήσει.
Εννοείται πως το σωματείο μας θα καταγγείλει με επίσημο τρόπο τον Φωτιάδη σε όλα τα αρμόδια όργανα, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του.
ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρανικολάου (Τέσσης, Φωτιάδης)
ΣΚΟΡΕΡ: 19' Τοροσιάν, 68' Τζάννες (αυτ.) - 83' Μέξης
ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ (Χ. Κύριος): Λιβάνιος Θ., Δρυγιαννάκης, Μπίντζος, Γούπος, Αρβανιτάκης Ε., Σκόκοτας, Λιβάνιος Π. (90' Μιχαηλίδης), Γρυπαίος, Αρβανιτάκης Χ., Τοροσιάν, Γιαννακόδημος (82' Σινιάρι.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Κολλύρης): Καπουκίνης, Μουσκάι (82' Δραγάτσης), Θεοφάνους (55' Μέξης), Τζαννές, Λάζαρης (82' Σφακτός), Λιάκος, Ράμαϊ, Μεχμέτι, Κορομπίλης, Χάιδος, Λεμπέσης (72' Μπούσδος).