Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ.(U22) 76-64

Καιρό τώρα ο Προφήτης είχε ανάγκη μια νίκη η οποία να συνδυαστεί με καλή εμφάνιση. Τη βρήκε σήμερα κόντρα στους νέους του Φάρου, τους οποίους κέρδισε με 76-64, βελτιώνοντας τη βαθμολογική του θέση, αλλά κυρίως παίρνοντας ψυχολογία για τη συνέχεια.
Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί για τον Προφήτη, που μπήκε με ενθουσιασμό και μετά το 5-8 του τέταρτου λεπτού έτρεξε ένα πολύ μεγάλο σερί (21-2) που έφερε το δεκάλεπτο στο 26-10. Απέναντι στη ζώνη των φιλοξενουμένων η ομάδα μας βρήκε τις λύσεις από το τρίποντο (με Πατμανίδη και Αντωνίου), ενώ όποτε χρειάστηκε έτρεξε και στο ανοιχτό γήπεδο. Οι πιτσιρικάδες του Φάρου πάντως δεν τα παράτησαν και μέχρι το ημίχρονο είχαν μαζέψει το σκορ στο -10 (40-30). Ο Προφήτης όμως μπήκε εκ νέου δυνατά στην επανάληψη (48-32) και με τη διαφορά να μην πέφτει εντέλει ποτέ σε μονοψήφια επίπεδα (άλλη μια φορά στους δέκα, 60-50 στο 34'), κατάφερε να μην απειληθεί και να φτάσει με σχετική ασφάλεια στην τελική επικράτηση.
Πατμανίδης και Μακρινός μοιράζονται τον τίτλο του MVP σήμερα για τον Προφήτη, πιάνοντας πολύ καλή απόδοση και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Από κοντά τους και οι κεφάτοι Αντωνίου και Παπαστάμος, ενώ από τους μικρούς του Βαγγέλη Πεταλά ξεχώρισε ο Τζορτζοριάν (πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 26 πόντους) και αρκετά καλός ήταν ο Κατσαφάδος. Το άριστα άγγιξε η διαιτησία των Ιερωνυμάκη και Αλιμπέρτη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ.(U22) 76-64 (26-10, 40-30, 56-42, 76-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερωνυμάκης, Αλιμπέρτης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 2, Ρουσουνέλος, Μπουράνης 3, Πατμανίδης 13(3), Τόμπρος 3, Μακρινός 25(1), Αντωνίου 15(3), Παπαστάμος 15, Σκαντζής, Ντούνης, Αλεβιζάκης.
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ.(U22) (Β. Πεταλάς): Καλλέργης, Τζορτζοριάν 26(2), Λάσκαρης 2, Κλούτσος 13(1), Κρίνης 6, Κατσαφάδος 10, Τζερεφός 2, Χριστοφοράτος 3, Έξαρχος 2, Πέτσας.
➸5:50 πριν τη λήξη του δευτέρου δεκάλεπτου τα Καμίνια σκοτείνιασαν, αφού ξαφνικά έπεσε ο γενικός και έσβησαν όλα τα φώτα του γηπέδου! Ευτυχώς δεν υπήρχε κάποια βλάβη, οπότε μετά από δεκαπέντε λεπτά ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.
➸Η οικογένεια του Προφήτη στέλνει την απεριόριστη αγάπη και εκτίμησή της στον Γιώργο Μπουλιόγλου, τον οποίο συναντήσαμε μετά από καιρό ως "αντίπαλο" (και το γράφουμε εντός εισαγωγικών γιατί τον Γιώργο ποτέ δεν μπορούμε να τον δούμε έτσι). Έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα μας, από το πόστο του προπονητή της γυναικείας ομάδας, ενώ εδώ και πολλά χρόνια είναι ο στυλοβάτης του Φάρου, από διοικητική πλέον θέση. Κυρίως όμως είναι ένας άνθρωπος που με το ήθος και τη γενικότερη παρουσία του αποτελεί κόσμημα για το χώρο μας...