Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 60-55

Η κατάρα των ημιτελικών χτύπησε και φέτος τον Προφήτη, που παρά τη μεγάλη σημερινή του προσπάθεια δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου, μετά την ήττα με 60-55 από τον Φοίνικα στο Σαλπέας.
Εκτός από την πολύ δυνατή ομάδα του Φοίνικα, ο Προφήτης είχε να αντιμετωπίσει σήμερα και ένα παρά πολύ εχθρικό διαιτητικό δίδυμο, που με τις αποφάσεις του καθόρισε την εξέλιξη της αναμέτρησης και στέρησε από την ομάδα μας τις πιθανότητες που είχε για να προκριθεί εκείνη στον τελικό. Ο ορισμός των Ιορδανίδη και Μαίμου ήγειρε εξ αρχής ερωτηματικά σχετικά με την επάρκειά του για ένα τέτοιο ματς, αυτό όμως που εξελίχθηκε δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Ο Φοίνικας ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκε στο δεκάλεπτο 19-14 και 31-18 στο 18', χτυπώντας με τις Οικονομίδου και Βράκα (ίσως το καλύτερο δίδυμο γκαρντ στην κατηγορία), στην χωρίς συγκέντρωση ως εκείνη την ώρα άμυνα του Προφήτη. Η ομάδα μας μέχρι το ημίχρονο έμεινε μέσα στο ματς χάρη στα τρίποντα (Παπαδοπούλου και Δροσωτάκη), και ενώ οι διαιτητές είχαν ήδη κάνει εμφανείς τις προθέσεις τους: Φάουλ δεν παίρναμε ούτε όταν έβγαινε αίμα (στην κυριολεξία), με τον Φοίνικα να έχει υποπέσει σε μόλις τέσσερα σε ολόκληρο το πρώτο εικοσάλεπτο. Στην τρίτη περίοδο ο Προφήτης βελτιώθηκε κατακόρυφα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Μετέφερε τη μπάλα κοντά στο καλάθι (όπου θεωρητικά είχε πλεονέκτημα) και γύρισε τούμπα το ματς, περνώντας με 40-41 στη λήξη του δεκαλέπτου. Στο 42-44 του 32' φαινόταν να έχει καλύτερο ρυθμό, όμως ο Φοίνικας που είχε κολλήσει επιθετικά βρήκε δύο τρίποντα-μαχαιριές της αφύλακτης Οικονομίδου που έκαναν το 48-44 και έχρισαν ξανά φαβορί τις γηπεδούχες. Μετά το 50-44 ο Προφήτης προσπάθησε για τη νέα ανατροπή, όμως δεν έφτασε σε απόσταση μικρότερη από τους τρεις πόντους (52-49, 58-55), ενώ όπου χρειάστηκε η Μαίμου (κυρίως αυτή) και ο Ιορδανίδης σήκωσαν απαγορευτικό.
Κρίμα για τη μεγάλη προσπάθεια των κοριτσιών, όχι μόνο στο σημερινό παιχνίδι, αλλά και στη διοργάνωση γενικότερα. Ο Προφήτης στα προημιτελικά απέκλεισε τον πανίσχυρο Πρωτέα (νεανίδες) εκτός έδρας και πήγε να παίξει και σήμερα στην έδρα του αντιπάλου (ΕΣΚΑΝΑ γιατί δεν έκανες φάιναλ-φορ φέτος;), τα έδωσε όλα, στη μεγαλύτερη διάρκεια έπαιξε πάρα πολύ καλά, δεν υπολόγιζε όμως ότι θα ήταν "πέντε εναντίον επτά". Στα δικά μας μάτια ο Προφήτης άξιζε να βρίσκεται στον τελικό, αλλά στο τέλος της ημέρας η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε, το παράπονο όμως είναι αυτό που μένει.
Από την ομάδα του Φοίνικα (τα όσα αναφέρουμε επ' ουδενί δεν έχουν σκοπό να μειώσουν το μέγεθος της επιτυχίας τους) κορυφαία η Ειρήνη Οικονομίδου και ακολούθησαν οι Βράκα, Κουταλιανού, ενώ από τον Προφήτη συγκινητική ήταν η αρχηγός Δροσωτάκη και πάλεψαν πολύ οι Κρίτσαλου, Τηλεμάχου, όπως και όλα τα υπόλοιπα κορίτσια.
Το σωματείο μας έχει σαν αρχή να μην ασχολείται σε θεσμικό επίπεδο με τη διαιτησία, είμαστε αναγκασμένοι όμως αύριο να απευθυνθούμε στα αρμόδια όργανα, ώστε να προστατεύσουμε από εδώ και στο εξής την ομάδα μας και να μην επιτρέψουμε να συμβούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 60-55 (19-14, 31-23, 40-41, 60-55)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιορδανίδης, Μαίμου
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κ. Αράπης): Λιβανού, Οικονομίδου 20(5), Βράκα 16(1), Καψοκόλη 10, Κουταλιανού 9, Οικονομοπούλου 5(1), Ξανθοπούλου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 2, Δροσωτάκη 19(3), Ραφελέτου, Τηλεμάχου 6(1), Πούλη 4, Ζαφείρη, Κρίτσαλου 14, Παπαδοπούλου 6(2), Γουλουμή, Δαρζέντα 2, Τσελεπίδου 2, Γιαννοπούλου.