Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΔΡΙΚΟ: Ο.Κ.Ε.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 73-82 (παρ.)

Αδιανόητο ματς σήμερα στο "Τάκης Βογιατζής". Ο Προφήτης μετά από μια αναμέτρηση με φοβερές εναλλαγές, έφυγε νικητής από την Ελευσίνα, κλείνοντας τον γύρο με θετικό ρεκόρ (5-4) και μέσα στις θέσεις των πλέι-οφ.
Μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου όλα πήγαιναν ιδανικά για τον Προφήτη, που στο 23' βρέθηκε να προηγείται με 29-44 και έδειχνε να ελέγχει την αναμέτρηση. Εκεί όμως σα να γύρισε ο διακόπτης και ο Ο.Κ.Ε. χάρη στα τρίποντα  του Λινάρδου πήρε το μομέντουμ και έγινε εκείνος αφεντικό στο παιχνίδι. Ο Προφήτης πνίγηκε στην πίεση και στο 33' οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (55-54). Ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Ο.Κ.Ε. κέρδιζε με 66-59 και έδειχνε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι, όμως στο μπάσκετ ποτέ μη λες ποτέ. Ο Προφήτης με γρήγορα καλάθια και καλές άμυνες μάζεψε τη διαφορά (66-65 στα 16") και ακολούθως έπαιξε τα ρέστα του στη ρουλέτα των βολών. Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Παρμαξίδης έβαλε μόνο τη δεύτερη για το 69-67, και παρότι ο Προφήτης δεν είχε τάιμ-άουτ, χτύπησε γρήγορα στην επαναφορά και ο Παπαστάμος από την πάσα του Πατμανίδη έγραψε το 69-69 σε κατάσταση τρανζίσιον, μισό δευτερόλεπτο πριν την κόρνα. Στην παράταση επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος που λέει πως εκείνος που έχει επιστρέψει, έχει την ψυχολογία, άρα και το πάνω χέρι. Το μόνο που έλειπε από τον Προφήτη ήταν ένα μεγάλο σουτ: Ήρθε με τον Ρουσουνέλο (τρίποντο από τη γωνία) για το 71-74 στο δίλεπτο και από κει και πέρα δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι, με τον Προφήτη να έχει καθαρίσει το μυαλό του, να βγάζει τις άμυνες και να φτάνει στο τελικό 73-82. 
Μάρκος Μακρινός και Χάρης Παπαστάμος ήταν απολαυστικοί, τελειώνοντας με τριαντάρες. Ο Προφήτης είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά όλα τα παιδιά προσέφεραν και έβγαλαν πολύ πάθος, σε ένα ματς που ήξεραν ότι είναι κομβικό και το ήθελαν πάρα πολύ. Από τους γηπεδούχους Λινάρδος, Αρβανίτης και Παρμαξίδης ήταν οι πονοκέφαλοι για την άμυνά μας. Μέτρια η διαιτησία των Ιορδανίδη και Αλιμπέρτη.
Τώρα ακολουθεί η (πολύ μεγάλη) διακοπή των Χριστουγέννων, και το μαγαζί κατεβάζει ρολά μέχρι τις 14/1 όταν και ξαναξεκινάει το πρωτάθλημα με την έναρξη του δευτέρου γύρου και τον Προφήτη να δίνει ένα ακόμα σημαντικό εκτός έδρας ματς, με τον Παναιγιναϊκό στο Πέραμα.
Ο.Κ.Ε.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 73-82 (10-17, 29-38, 48-52, 69-69 (κ.α.), 73-82 (παρ.))
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιορδανίδης, Αλιμπέρτης
Ο.Κ.Ε. (Μ. Καραχάλιος): Παρμαξίδης Σ., Παρμαξίδης Ν. 16(2), Δασκαλάκης Γ. 10, Λινάρδος 23(4), Αρβανίτης 12, Δούκας 9(2), Σοφός, Δασκαλάκης Φ., Κωνσταντώνης, Λιαδάκης 1, Λιάγκας 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Σ. Γαζής): Μαυροδάκος 4, Ρουσουνέλος 3(1), Μπουράνης, Πατμανίδης 5, Τόμπρος, Μακρινός 31(5), Αντωνίου 9, Αλεβιζάκης, Σκαντζής, Παπαστάμος 30(1).