Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ΚΩ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 48-54

H ιστορική πρώτη νίκη του Προφήτη στις εθνικές κατηγορίες ήρθε σήμερα στην Κω. Μετά από μια ψυχωμένη εμφάνιση η ομάδα μας έφυγε από το νησί με το ροζ φύλλο, διώχνοντας ένα τεράστιο άγχος από πάνω μας.
Ανταγόρας και Προφήτης, παρότι αμφότεροι καταδικασμένοι, διεκδίκησαν με πείσμα τη νίκη και προσέφεραν ένα πολύ ωραίο και δυνατό ντέρμπι. Ο Προφήτης μπήκε πιο δυνατά (2-7), αλλά στη συνέχεια οι Κώες με όπλο το πρες και την καλή κυκλοφορία πέρασαν με 16-8. Οι δικές μας ισορρόπησαν μέχρι το ημίχρονο (23-23), αλλά το εκ νέου κακό μας τρίτο δεκάλεπτο έφερε ξανά την ομάδα του Καπλανίδη σε θέση οδηγού (40-33 στο 31'). Εκεί ο Προφήτης έκανε το μεγάλο σερί που έψαχνε. Ο Χλιαουτάκης γύρισε σε man-to-man και το 0-11 που ακολούθησε έφερε το 40-44, με τις γηπεδούχες να δείχνουν πιο καταβεβλημένες, αλλά και να είναι φορτωμένες με φάουλ. Ο Προφήτης σε όλο το ματς πέτυχε μόλις ένα τρίποντο, άλλα ήταν αυτό που λέμε "ένα και να καίει", με τη Γιαννοπούλου από τη γωνία να γράφει το 44-51 στο 37', τις επόμενες άμυνες να "βγαίνουν" και τη Δροσωτάκη να γράφει από τις βολές το 47-53 για να κλείσει οριστικά τον αγώνα.
Οι Προφήτης είχε σε φοβερή μέρα τις αδερφές Οικονομάκη, με την Κλειώ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια και τη Ζωή να παίζει στα κόκκινα και να δίνει την απαραίτητη ενέργεια. Σημαντική επίσης η συνεισφορά της Δροσωτάκη, αλλά όλες οι κοπέλες έπαιξαν με πολύ πάθος, κυνηγώντας κάθε μπάλα. "Κλειδί" όμως για τη νίκη ήταν η αμυντική μας προσήλωση πάνω στα ατού των αντιπάλων. Η Βελούδου στα Καμίνια μας είχε βάλει 27, τώρα όμως κλείστηκε καλά στο αριστερό της και έμεινε στους 4. Η Κασάπογλου σκόραρε μεν 14 αλλά με την άμυνα προσαρμοσμένη πάνω της δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, ενώ η Τόσκα ήταν καταφανώς επηρεασμένη από την αγωνιστική αποχή της. Πολύ θετική ήταν η Σβύνου. Άριστη η διαιτησία από τους Αυγερινό και Ρεμουντάκη.
ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ΚΩ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 48-54 (16-12, 23-23, 38-33, 48-54)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αυγερινός, Ρεμουντάκης
ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ΚΩ (Μ. Καπλανίδης): Κουζούκα, Γαλαχουσίδη, Φραζή 4, Σαράγια 3(1), Πατμίου 1, Βελούδου 4, Τόσκα 10(1), Σβύνου 8, Δρεττάκη 4, Κασάπογλου 14, Χατζηνικολάου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Δροσωτάκη 10, Σπύρη 2, Νεαρχάκου 7, Κουτσοδήμου, Οικονομάκη Κ. 14, Οικονομάκη Ζ. 10, Πούλη 6, Τσελεπίδου, Γιαννοπούλου 5(1).