Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ο.Κ.Ε. 72-65

Και η δεύτερη νίκη του Προφήτη στο πρωτάθλημα ήρθε μετά από μια πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία. Το τελικό 72-65 επί του Ο.Κ.Ε. έγραψε την ιστορία μιας αναμέτρησης που μέχρι να ξεκινήσει πέρασε από χίλια κύματα (θα διαβάσετε στο τέλος), είχε πολλη ένταση (που κάποιες φορές ξέφυγε), αλλά και μεγάλες διακυμάνσεις στο σκορ.
Ο Προφήτης έκανε πολύ καλό ξεκίνημα (11-3) δεν κατάφερε όμως να ξεφύγει περισσότερο και ο μαχητικός Ο.Κ.Ε. (που έψαχνε την πρώτη του νίκη) ήταν πάντοτε κοντά στο σκορ (29-27 ημίχρονο), για να περάσει μπροστά στο τέλος της τρίτης περιόδου με 50-51, αλλά και 50-57 λίγο αργότερα. Ο Προφήτης, παρότι υπερτερούσε σε ύψη, αναλώθηκε σε μακρινά σουτ, ενώ έδωσε πολλά ελεύθερα στους φιλοξενούμενους, που εκτός των άλλων βρήκαν πόντους και στο ανοιχτό γήπεδο. Το ματς φαινόταν να έχει στραβώσει για τα καλά, μέχρι που ανέλαβε δράση ο Γκανής. Παρότι έπαιζε τραυματίας (θλάση), σημείωσε 14 πόντους (με τρία τρίποντα) στα τελευταία έξι λεπτά και έγειρε την πλάστιγγα στην πλευρά του Προφήτη τη στιγμή που το "διπλό" φαινόταν να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες. Με προσωπικούς πόντους (και επιτέλους καλή άμυνα από όλη την ομάδα) το σκορ πήγε στο 60-59 και στο 67-63, για να φτάσουμε στο τελικό 72-65.
Ο Προφήτης και πάλι δεν ήταν καλός, δείχνει να έχει πάρα πολλά θέματα στην άμυνα (που πηγάζουν κυρίως από τη διάθεση), τουλάχιστον όμως έδειξε χαρακτήρα και πήρε την πολύτιμη νίκη απέναντι σε μια μαχητικότατη ομάδα, που ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα, σίγουρα όμως θα κάνει πολλές ζημιές στη συνέχεια και θα βελτιώσει τη θέση της. Η μόνη δικαιολογία που στέκει για εμάς είναι πως είμαστε μια εντελώς καινούργια ομάδα και οπωσδήποτε χρειάζεται χρόνος για να "βρεθούν" οι παίκτες μεταξύ τους. Μορφή για τον Προφήτη ο Σπύρος Γκάνης, κατά διαστήματα καλοί οι Τόλιας, Ντάσκας, Αντωνίου, Πολίτης, ενώ από τους Ελευσίνιους κορυφαίος ο πλέι-μέικερ Δούκας και θετικοί οι Γουναράς, Αντωνάρας. Καλή η διαιτησία των Τσαλίκη και  Αϊβαλιώτη.
➽Ο αγώνας ξεκίνησε με 35 λεπτά καθυστέρηση, επειδή οι φιλοξενούμενοι (δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο) θεωρούσαν ως ώρα έναρξης τις 22:00 (αντί για 20:30). Ο Προφήτης θα μπορούσε, αν ήθελε, να πάρει το ματς στα χαρτιά (ο κανονισμός δίνει περιθώριο 15 λεπτών), παρ' όλα αυτά συγκατάνευσε στο να διεξαχθεί το ματς κανονικά, έστω και με καθυστέρηση.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ο.Κ.Ε. 72-65 (17-11, 29-27, 50-51, 72-65)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαλίκης, Αϊβαλιώτης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Α. Μιχαλακάκος): Λινάρδος, Γκανής 20(4), Πολίτης 9(1), Σαμοΐλης 10. Ντάσκας 7, Τόλιας 8, Αντωνίου 11, Σταθόπουλος, Σκαντζής 4, Κουβάς, Στρατούλης 3(1).
Ο.Κ.Ε. (Μ. Καραχάλιος): Καμπερίδης 2, Αντωνάρας 9, Γουναράς 12(1), Παρμαξίδης 6(2), Αρβανίτης 8(2), Δούκας 22, Λινάρδος 2, Δρούγος 1, Φέιζο 3.