Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ 0-0

Δεύτερη συνεχόμενη "λευκή" ισοπαλία για τον Προφήτη, που μετά από τρεις αγώνες πρωταθλήματος δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Έστω κι έτσι πάντως, καλός είναι κι ο ένας βαθμός που μπήκε στο σακούλι, σε ένα ματς που είχε αρκετές φάσεις, αλλά και τρεις αποβολές, αφού πήγε πολύ στη δύναμη.
Η Άνω Νεάπολη είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο περιόρισε τον Προφήτη σε παθητικό ρόλο, αλλά ο Λύρος σπατάλησε όλες τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν. Αυτός όμως που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ήταν ο Προφήτης: Ο Φώσκολος (36') έκανε υπέροχη ενέργεια αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, το πλασέ του όμως βρήκε στο εσωτερικό μέρους της αριστερής δοκού, με τη μπάλα στη συνέχεια να κάνει το δικό της βασανιστικό παιχνίδι, πηγαίνοντας παράλληλα με τη γραμμή, αλλά να μην μπαίνει μέσα. Στο δεύτερο μέρος οι δύο αντίπαλοι είχαν ο καθένας τις ευκαιρίες του, σε χρονική συνάρτηση και με την αριθμητική ισορροπία: Πρώτα με παίκτη λιγότερο έμεινε ο Προφήτης (αποβολή Πατριώτη) για να "ισοφαρίσει" τις κόκκινες ο Δαρείου, ενώ στο φινάλε αποβλήθηκε και ο Μαλίκας για να παίξει έτσι δυο-τρία λεπτά η ομάδα του λόφου με παίκτη παραπάνω. Ο Προφήτης στο 10 εναντίον 11 είχε κλειστεί στο μισό γήπεδο, αλλά στο 10 εναντίον 10 έψαξε πολύ το γκολ κι έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο 81' με τον Μανωλάκο, που από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ. Νωρίτερα είχε αστοχήσει και ο Καλλινικίδης, με την Άνω Νεάπολη να έχει κι εκείνη τις δικές τις μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ.
Κι αφού εντέλει δεν έμελλε κάποιος να χριστεί σκόρερ, ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης (και δυστυχώς αρνητικός) βρέθηκε στο πρόσωπο του ρέφερι Γιανναράκη. Βέβαια, ακόμα και χατ-τρικ να είχαν κάνει ο Φώσκολος ή ο Λύρος, πάλι ο Γιανναράκης θα συγκέντρωνε πάνω του όλα τα βλέμματα με αυτά που έκανε. Όσοι μας παρακολουθείτε, γνωρίζετε ότι στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, πολύ σπάνια κάνουμε έστω και την παραμικρή αναφορά στους διαιτητές. Σήμερα όμως ο άνθρωπος ήταν απαράδεκτος. Πρώτα στο 54' δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ της Άνω Νεάπολης, σε χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή μας (έχουμε πει ότι εδώ θα διαβάζετε μόνο την αλήθεια) και σε όλο το υπόλοιπο ματς, θέλοντας προφανώς να ισοσκελίσει το λάθος, έπαιζε φουλ κόντρα τον Προφήτη. Η αποβολή του Πατριώτη ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά, στο 88' και ενώ ο Φώσκολος έφευγε μόνος του με το τέρμα, ο τελευταίος αμυντικός τον γκρέμισε ένα μέτρο έξω από την περιοχή αλλά σφύριγμα δεν ακούστηκε, ενώ σε δύο περιπτώσεις αντεπίθεσης μας (η πρώτη ήταν τρεις εναντίον ενός) δεν εφάρμοσε τον κανονισμό του πλεονεκτήματος και μας έκοψε δίνοντας φάουλ στη σέντρα.
Αυτό όμως που μας προβληματίζει περισσότερο, δεν είναι ο Γιανναράκης ή ο κάθε Γιανναράκης (έτσι κι αλλιώς συνηθισμένοι είμαστε), αλλά η δική μας επιθετική δυστοκία. Στα τρία πρώτα ματς δεν έχουμε ακόμα πετύχει γκολ, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι πως αν θυμηθούμε όλες, μα όλες, ευκαιρίες μας, καμιά τους δεν έχει πάει στο τέρμα, αλλά είναι είτε δοκάρια (εκεί τουλάχιστον δείχνουμε συνέπεια, από ένα σε κάθε ματς), είτε άουτ. Τα καλά νέα είναι πως η ομάδα φαίνεται να είναι σωστά δομημένη, παίζει με υπομονή και στόχευση και το μηδέν παθητικό στα δύο τελευταία ματς λέει πολλά, περισσότερα ίσως κι από την επιθετική δυστοκία μας.
Την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστούμε στη Δραπετσώνα κόντρα στους Νέους.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ 0-0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιανναράκης (Αλεξόπουλος, Βουτσάς)
ΣΚΟΡΕΡ: -
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 59' Πατριώτης - 77' Δαρείου, 89' Μαλίκας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Κουκοβίνης): Λαγοπάτης, Περπερίδης (33' Λάζαρης), Αλλαϊμπέι, Λαμπρινός, Πατριώτης, Τσάδαρης, Χαμπάκης (46' Σελίμης), Σούλι, Καλλινικίδης, Φώσκολος (90' Στεφανίδης), Κλάπης (71' Μανωλάκος).
ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ (): Αντωνιάδης, Ταβουλαρέας, Ιωαννίδης (84' Φάβιος), Πλάκας, Δημητρίου, Μαλίκας, Δαρείου, Σαουλίδης, Τσορτανίδης (57' Σπανάκος), Λύρος, Συναδινός.