Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΕΪ-ΟΦ ΤΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Την Παρασκευή 28/2 ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο γήπεδο Καμινίων ο δεύτερος αγώνας πλέι-οφ των νεανίδων μας με τον Κρόνο Αγ.Δημητρίου. Η αντίπαλη ομάδα προσήλθε με καθυστέρηση πέραν της προβλεπόμενης από τον κανονισμό και ως εκ τούτου μηδενίστηκε στο φύλλο αγώνος, όπου ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ του Προφήτη Ηλία με 20-0.
Εμείς από την πρώτη στιγμή συμμεριστήκαμε τους ισχυρισμούς των ανθρώπων του Κρόνου περί μη ειδοποίησης από την ΕΣΚΑΝΑ, και γι' αυτό συνηγορήσαμε αμέσως στον εκ νέου ορισμό του αγώνα στο ίδιο γήπεδο και όχι στον μηδενισμό του Κρόνου.
Μέχρι και αυτή την ώρα, δεν έχουμε καμία επίσημη και σαφή ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα σχετικά με την τύχη του αγώνα που δεν διεξήχθη, αν και ο κανονισμός λέει πως επειδή πρόκειται για πλέι-οφ, ο μηδενισμός σε έναν αγώνα επισύρει αποβολή και για το υπόλοιπο της σειράς, κάτι που επαναλαμβάνουμε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθυμία και επιδίωξή μας.
Παρ' όλα αυτά, και χωρίς προηγουμένως να υπάρχει κάποια ειδοποίηση ή ενημέρωση από την ΕΣΚΑΝΑ, είδαμε τυχαία την Τρίτη το πρωί στο site της Ένωσης, πως για την Τετάρτη 5/3 είχε οριστεί στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου ο δεύτερος (ή μήπως ο τρίτος;) αγώνας της σειράς, κάτι που η ΕΣΚΑΝΑ προφανώς το έκανε για να "χρυσώσει το χάπι" απέναντι στον Κρόνο. Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον αρμόδιο σύμβουλο της Ένωσης, ο οποίος αρχικά δήλωσε άγνοια, και αφού του γνωστοποιήσαμε τις θέσεις μας, υποσχέθηκε πως θα εξετάσει τα γεγονότα και θα μας ενημέρωνε για το τι μέλλει γενέσθαι. Δυστυχώς ακόμη και μετά από αυτό, κανείς δε μπήκε στον κόπο να μας ειδοποιήσει για κάτι.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε την Τετάρτη 5/3 η ομάδα να μην κατέλθει να αγωνιστεί στον "δευτεροτρίτο" αγώνα της σειράς, στο γήπεδο του Κρόνου, καθώς δεν θέλουμε να γίνουμε συμμέτοχοι σε μια διοργάνωση που διεξάγεται με όρους προχειρότητας και τη λογική του "ας γίνουν οι αγώνες όπως-όπως κι έχει ο Θεός".
Λυπούμαστε που μια σειρά αγώνων που θα ήταν πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία για τα κορίτσια μας, απέναντι σε αθλήτριες που συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες και στο πρωτάθλημα της Α1, μετατράπηκε με αυτόν τον τρόπο σε παρωδία.
Ο ΑΟ Προφήτη Ηλία θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να προστατεύσει το κύρος και τα αγωνιστικά του συμφέροντα, τονίζοντας πως μοναδική μας επιδίωξη είναι η διεξαγωγή του δεύτερου αγώνα στην έδρα μας, και όχι ο μηδενισμός του αντιπάλου, καθώς δε θέλουμε να δρέψουμε καρπούς που προφανώς εντός του αγωνιστικού χώρου δεν θα αξίζαμε.
Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή συνέχεια στο φίλο σωματείο του Κρόνου, και ζητούμε συγνώμη για το τυχόν δικό μας μερίδιο ευθύνης στην όποια ταλαιπωρία υπέστησαν.