Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 58-55

Πανάκριβη νίκη για τον Προφήτη, που πήρε έναν ακόμα "τελικό"στα Καμίνια και κρατιέται σταθερά σε μία από τις θέσεις παραμονής. Δραματικό το ματς σήμερα, αλλά οι παίκτες μας φάνηκαν να το θέλουν περισσότερο και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο μετά από μια μεγάλη σαραντάλεπτη μάχη. 
Η Βουλιαγμένη είναι μια ομάδα που δε μας "ταιριάζει", κυρίως λόγω της παρουσίας του Γιάννη Γιαννούλη. Μέχρι το 15' οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν το ρυθμό, οδηγώντας το σκορ ψηλά, συνθήκη που είναι δεδομένο πως δεν ευνοεί τον Προφήτη. Στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 21-27, όμως ο Προφήτης δεν άφησε το σκορ να ξεφύγει και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, προσαρμόζοντας σταδιακά τα μαρκαρίσματα και τις περιστροφές του, στέλνοντας χαμηλά πάνω στον Γιαννούλη δύο, και πολλές φορές ακόμα και τρεις, παίκτες. Εξ' άλλου ο Κεραμειδάς είχε την ευχέρεια να αλλάζει συνεχώς παίκτες πάνω στην επικίνδυνη τριπλέτα της Βουλιαγμένης (Σκουζή-Ντεροχονεσιάν-Γιαννούλη) καταφέρνοντας έτσι να τους κουράσει και τους φθείρει. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Προφήτης πέρασε 32-31, και η σκληρή μάχη συνεχίστηκε με το σκορ να πηγαίνει πόντο-πόντο. Η ομάδα του λόφου πήρε καλό προβάδισμα με το 46-41 του 32', γρήγορα όμως αυτό εξανεμίστηκε και οι "μπλε" έγιναν φαβορί 1.40" πριν το τέλος προηγούμενοι 51-54. Στο σημείο αυτό όμως ο Προφήτης βρήκε δύο τρίποντα που υπέγραψαν τη νίκη του: Ένα άμεσο (με τον Σαράντη από τη γωνία) και ένα έμμεσο (γκολ-φάουλ του Βουρνά). Οι άμυνες που έπρεπε να βγουν βγήκαν και μετά το άστοχο τρίποντο του Καλούδη στα 9", εξασφαλίστηκε η υπερπολύτιμη νίκη.
Άριστη η διαιτησία από Αντωνόπουλο και Σπυρόπουλο.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 58-55 (17-19, 29-31, 40-40, 58-55)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σπυρόπουλος, Αντωνόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Καψοκόλης 2, Φάββας 2, Ευσταθίου 7, Τριανταφύλλου 12(1), Σαράντης 14(4), Πιστιόλης 2, Κάτσικας 1, Βουρνάς 7, Μουστάκας 8(2), Ντάσκας 3. 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Καίσαρης): Σκουζής 12(1), Ασλανίδης, Γιαννούλης 15, Καλούδης 3(1), Παππάς 4, Ντεροχονεσιάν 14, Γεωργιάδης 7(1), Τυροκόμος.