Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 51-43

Πολύ καλός και σήμερα ο Προφήτης, κέρδισε 51-43 την Ελευθερία στο ντέρμπι των γυναικών. Το αποτέλεσμα των Καμινίων "κλείδωσε" τα ήδη προδιαγεγραμμένα ζευγάρια των ημιτελικών, που θα είναι οριστικά πια τα Δάφνη-Φοίνικας και Ελευθερία-Προφ.Ηλίας. Πέρα απ' αυτό όμως, η νίκη έχει ιδιαίτερα αξία για τον Προφήτη στο ψυχολογικό κομμάτι, καθώς επιτεύχθηκε εναντίον της ομάδας που θα αντιμετωπίσουμε στα πλέι-όφ, και από την οποία είχαμε χάσει και στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις μας, πέρσι και φέτος.
Τα πρώτα λεπτά ήταν ιδανικά για τις φετινές κυπελλούχες της Ένωσης, που προηγήθηκαν στο 6' με 0-9, την ώρα που οι δικές μας έκαναν συνεχώς λάθη, σε ένα ξεκίνημα παρόμοιο με τον αγώνα του Μοσχάτου. Η ροή του αγώνα όμως αντιστράφηκε γρήγορα, και το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ανήκε ολοκληρωτικά στον Προφήτη, που πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 27-15, μετά από ένα επιμέρους σκορ 27-6, που σημαδεύτηκε από μια απίθανη ομοβροντία τριπόντων (συνολικά έξι) και μια εξαιρετική αμυντική παρουσία, που εγκλώβισε τις φιλοξενούμενες. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά πήγε στο +14, όμως η Ελευθερία ήταν δεδομένο πως δε θα κατέθετε τα όπλα, και άρχισε σιγά-σιγά να μαζεύει το σκορ, με την εκπληκτική Κακλέα να παίζει ώρες-ώρες μόνη της όλη την άμυνά μας. Πέντε λεπτά πριν το τέλος το ματς έδειχνε να ξεκινάει από την αρχή (37-35), όμως στην πολύ κρίσιμη αυτή καμπή ο Προφήτης είχε σωστή αντίδραση, ξαναπήρε σχεδόν αμέσως καλή διαφορά (42-35), και δεν άφησε τις αντιπάλους να ξαναπλησιάσουν πιο κοντά από τους πέντε πόντους, για να τελειώσει στην ασφάλεια των οκτώ. Πολύ καλή η διαιτησία των Ξοχάκη και Καλογριά, με λίγα (και αυτά ισοκατανεμημένα) λάθη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 51-43 (7-11, 27-15, 37-27, 51-43)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ξοχάκης, Καλογριάς
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 6, Δροσωτάκη 5, Βροχίδου Β. 8(2), Τηλεμάχου 2, Βροχίδου Σ. 13(3), Καψοκόλη 3, Λαουλάκου 7(1), Μουσούλη 6(2), Σταθάκη, Ανυφαντάκη Μ. 1.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Σ. Τσαραπατσάνης): Κακλέα 23(3), Μούλτση 9(1), Ζαχαροπούλου, Τζέμη 5, Μπακετέα 1, Χαλιβίδου, Ξεπαπαδέα 5.