Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΔΗΜ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 30-55

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική η γυναικεία ομάδα έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα, δείχνοντας να αφήνει πίσω της τη μεγάλη αγωνιστική κοιλιά του διμήνου Γενάρη-Φλεβάρη. Στο Μπραχάμι αυτή τη φορά, όπου μία "πονηρή" έξοδος μετατράπηκε σε περίπατο ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) που έχουμε δει φέτος από τα κορίτσια.
Ο Προφήτης καθάρισε από νωρίς την υπόθεση νίκη, μετά από ένα καταιγιστικό πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο ήταν εξίσου καλός σε άμυνα και επίθεση. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, οι ομάδες έδειχναν διάθεση να τρέξουν, αλλά ο Προφήτης ήταν πιο κεφάτος, εκμεταλλεύτηκε το καλό του τρανζίσιον και τέλειωνε τις φάσεις, είτε με αιφνιδιασμούς, είτε με ωραίες συνεργασίες στο σετ. Αμυντικά πήρε κι εκεί άριστα, καθώς δεν άφησε χώρο δράσης στην Γεβοντιάν, έκλεισε καλά και τις υπόλοιπες και σε ολόκληρο το δεύτερο δεκάλεπτο δέχτηκε μόλις δύο πόντους. Το ημίχρονο τελείωσε 11-33 κι έτσι το δεύτερο μέρος έγινε τυπική διαδικασία, καθώς παρότι στην αρχή του ο Αστέρας προσπάθησε να πλησιάσει με κάποια τρίποντα, δεν ήταν δυνατό να απειλήσει.
Ο Προφήτης πια και μετά τα σημερινά αποτελέσματα πιθανότατα εξασφάλισε μια θέση στα ημιτελικά, γεγονός που θα οριστικοποιηθεί λογικά την άλλη εβδομάδα, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο Κερατσίνι.
Πολύ καλή η διαιτησία του σημερινού αγώνα, αν και Κοτσώνης και Βελέντζας άκουσαν πολλή (και αδικαιολόγητη) μουρμούρα από τους δύο πάγκους, ειδικά των γηπεδούχων.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΔΗΜ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 30-55 (9-17, 11-33, 21-40, 30-55)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κοτσώνης, Βελέντζας
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΔΗΜ. (Δ. Χρυσοβελίδης): Μωυσιάδου, Βασιλάτου 2, Σπυροπούλου, Μπρέλλου 7, Ζαχαροπούλου Σ. 9(2), Γεβοντιάν 8, Σαραφίδου, Ζαχαροπούλου Δ. 1, Παπαζαχαρίου 3, Καφαλτή, Ταβουλάρη, Καρρά.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 11, Δροσωτάκη 5, Βροχίδου Β., Τηλεμάχου 9(1), Βροχίδου Σ. 15(3), Λαουλάκου 9(1), Σπύρη 2, Αμανατίδη, Μουσούλη 2, Ανυφαντάκη Ε., Ανυφαντάκη Μ. 2.