Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕ ΡΕΝΤΗ 42-50

Η εντός έδρας από το Ρέντη, αφήνει την ομάδα πολύ πίσω στο βαθμολογικό κυνήγι. Πολύ πιο πίσω απ' ότι μαρτυρά ένα απλό 0-2 στην αρχή του πρωταθλήματος.
Ανάμεσα σε δύο ομάδες που θεωρητικά έχουν κοινό στόχο (παραμονή), ήταν λογικό να περιμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι με χαμηλό σκορ. Ο Προφήτης φάνηκε να μπαίνει πιο καλά και προηγήθηκε νωρίς με 8-0. Μέχρι το 22-16 του 15' όλα έμοιαζαν να δουλεύουν, όμως ακολούθησε ένα τεράστιο νεκρό διάστημα, που έφερε το 24-32 στο 24'. Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει μετά το 31', που έχανε με 31-42.
Έφερε το ματς μέχρι το -3 (39-42 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος), όμως εκεί άρχισαν οι απανωτές επιπολαιότητες στην επίθεση, που τελικά μας καταδίκασαν και έδωσαν στους φιλοξενούμενους μια υπερπολύτιμη νίκη. Αν θέλαμε να αναφερθούμε στα αίτια της ήττας, για να μην κουραζόμαστε θα μπορούσαμε να κάνουμε copy-paste το σχολιασμό του προηγούμενου αγώνα με τον Παννεαπολικό. Τα αμυντικά ριμπάουντ είναι μια ανοιχτή πληγή που δεν σταματά με τίποτα να αιμορραγεί. 25 επιθέσεις ανανέωσαν σήμερα οι Ρεντιώτες, ένας αριθμός που τα λέει όλα. Σε δεύτερο πλάνο, είδαμε ξανά τον Προφήτη να δυσκολεύεται στο πέντε εναντίον πέντε και ότι καλό γινόταν στην επίθεση ήταν κατά κύριο λόγο μέσα από αιφνιδιασμό, πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα. Ο Ρέντης από την πλευρά του χτύπησε στις αδυναμίες μας, σταδιακά προσαρμόστηκε στην πίεση που προσπαθήσαμε να του ασκήσουμε, και παίρνοντας και ψυχολογία μέσα από την εξέλιξη του ματς έφυγε από τα Καμίνια με το ροζ φύλλο. Οι δύο αξιολογήμενοι, Παπαφωτίου και Στρέμπας, άκουσαν κάποια παράπονα, ένθεν και ένθεν, όμως σε γενικές γραμμές ήταν σωστοί και μοίρασαν το καρπούζι στη μέση.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕ ΡΕΝΤΗ 42-50 (13-12, 22-27, 31-40, 42-50)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαφωτίου, Στρέμπας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Κάτσικας 3, Φάββας 4, Πιστιόλης 2, Ευσταθίου 2, Βουρνάς 11(1), Καψοκόλης 5(1), Τριανταφύλλου 10(2), Μπερδεμπές, Μουστάκας, Ντάσκας, Πατμανίδης 5(1).
ΑΕ ΡΕΝΤΗ (Μ. Τσαπάκης): Αλιμπέρτης 7, Σοκόλοβ, Σολδάτος 4, Κωνσταντόπουλος 7, Κόικας 12, Σμυρλής 2, Παραμερίτης 8(2), Μπενιαμίν, Μπίχτας 10(1).