Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ 54-52

Πρώτη νίκη για την ομάδα μας στο πρωτάθλημα, που μετά από καλή εμφάνιση σε ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι, επιβλήθηκε της Τερψιθέας στα Καμίνια και ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Προφήτη ο Αλέξης Τριανταφύλλου, που πέτυχε το νικητήριο καλάθι 4" πριν το τέλος.
Όπως και στο ματς του κυπέλλου ενάμιση μήνα πριν, είδαμε και πάλι μια πολύ κλειστή αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν και στα σαράντα λεπτά πόντο-πόντο. Δείτε πιο κάτω τα δεκάλεπτα και θα καταλάβετε. Ο Προφήτης, έχοντας κατά νου και τον αγώνα του κυπέλλου, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το ανοιχτό γήπεδο και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε, έχοντας ηγετική φυσιογνωμία τον "Μαλλιά", που ακολουθήθηκε από έναν εξίσου καλό Φάββα. Παράλληλα, αμυντικά η ομάδα παρουσιάστηκε εξαιρετική, με καλά ντουμπλαρίσματα και βοήθειες μέσα στη ρακέτα, όπου θεωρητικά υστερούσαμε, αλλά και περιορίζοντας τους δύο βασικούς σκόρερ της Τερψιθέας, Βαρβατάκο και Κουρή. Το χαμηλό σκορ βέβαια ήταν κάτι που περιμέναμε, αφού και οι δύο ομάδες έχουν δώσει αυτό το δείγμα γραφής μέχρι τώρα, και κάπως έτσι η αναμέτρηση κύλησε με τους αντιπάλους να μπαίνουν ισόπαλοι 47-47 στο τελευταίο δίλεπτο. Ενάμιση πριν το τέλος ο Σαράντης πέτυχε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο και στα 55" ο Προφήτης βρισκόταν μπροστά με 52-48. Από δικά μας αμυντικά λάθη οι Γλυφαδιώτες ισοφάρισαν 52-52 στα 17", για να πάρει την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης ο (άποντος μέχρι εκείνη την ώρα) Τριανταφύλλου, που με ένα αποφασιστικό κεντρικό ντράιβ βρήκε στόχο και μας έδωσε το ροζ φύλλο, μετά και την τελευταία μας καλή άμυνα που εξανάγκασε τον Κουρή σε τρίποντο υπό κακές προϋποθέσεις.
Πρώτη νίκη λοιπόν και οπωσδήποτε άνεμος αισιοδοξίας στο στρατόπεδο του Προφήτη, που έχοντας αλλάξει και σε μεγάλο βαθμό αγωνιστικό προφίλ σε σχέση με του τι είδαμε στην αρχή, αποδίδει πολύ καλύτερα και δείχνει να πατάει πιο γερά στα πόδια του.
Καλή σήμερα η διαιτησία από τους Σιώκα και Γαβριήλ.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ 54-52 (13-13, 23-23, 38-39, 54-52)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σιώκας, Γαβριήλ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Λεοντιάδης, Φάββας 10, Ευσταθίου 16, Τριανταφύλλου 2, Βουρνάς 7(1), Σαράντης 10(1), Καψοκόλης 2, Μπερδεμπές, Μουστάκας, Ντάσκας 2, Πατμανίδης 5(1).
ΤΕΡΨΙΘΕΑ (Κ. Λαμπρόπουλος): Σταυρίδης 3, Νικολάκης 2, Κονιδάρης 7(1), Κουρής 8(2), Φωτόπουλος 1, Βαρβατάκος 8(1), Παπαγιαννόπουλος 11, Μαρκόπουλος 6, Μπουγάτσος 2, Ζεμπέκος, Ζλάτης 4(1), Μαντζαρίδης.