Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: Ε.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 57-59

Η ομάδα μας για μια ακόμη Πέμπτη αποδείχτηκε ψυχοβγάλτης, ευτυχώς όμως σήμερα το δράμα είχε happy end και στο Σελεπίτσαρι βρήκαμε το πρώτο μας ροζ φύλλο για φέτος στο πρωτάθλημα.
Ο Κώστας Κουκουβάκης ήταν αυτός που υπέγραψε τη νίκη του Προφήτη, καθώς με το σκορ στο 54-54 έβαλε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο από τη γωνία, 16" πριν το φινάλε. Η επόμενη μας άμυνα ήταν πολύ καλή, ο Καραμάνης έκανε άσχημη επιλογή και οι δύο εύστοχες βολές του Φωστέρη έδωσαν οριστικό τέλος στην αγωνία, με τον Καλφούτζο απλώς να γράφει το τελικό σκορ στην εκπνοή.
Για να φτάσουμε μέχρι εκεί περάσαμε από ένα ματς στο οποίο η απόδοσή μας είχε πολλές μεταπτώσεις. Και οι δύο ομάδες έψαχναν απεγνωσμένα τη νίκη, καθώς μετρούσαν μόνο ήττες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Η ΕΑΝ μπήκε πιο δυνατά, όμως το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν υποδειγματικό για τον Προφήτη, που με επιμέρους σκορ σε αυτή την περίοδο 7-26 πήγε στα αποδυτήρια με προίκα ένα προβάδισμα δεκατριών πόντων (24-37). Η Νίκαια το μάζεψε γρήγορα (39-44), όμως η ομάδα του λόφου έφτασε και πάλι στο +13 (39-52) στο 32'. Ούτε εκεί το παράτησαν οι γηπεδούχοι, που με μπροστάρηδες τους εξαιρετικούς Καρατζή και Καραμάνη πάλεψαν για την ανατροπή. Ισοφάρισαν  ένα λεπτό πριν το τέλος στο 54-54, για να έρθει η λύτρωση δια χειρός Κουκουβάκη, με τον τρόπο που σας περιγράψαμε πιο πάνω. Αρνητικός πρωταγωνιστής του ματς η διαιτησία. Οι Φραγκιαδάκης-Αλεβίζος, πέρα από τα όποια λάθος σφυρίγματα είχαν, παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ανεπαρκείς στον πειθαρχικό έλεγχο και άφησαν δύο ηφαιστειώδεις πάγκους (και περισσότερο αυτόν της ΕΑΝ) να διαμαρτύρονται πέρα από τα εσκαμμένα σε όλο το παιχνίδι, χωρίς να χρεώσουν έστω μία τεχνική ποινή. 
Η σημερινή νίκη δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα στον Προφήτη, που επιτέλους ξεκόλλησε από το μηδέν, αλλά τονώνει και την ψυχολογία των παικτών, που όπως φαινόταν έψαχναν ένα καλό αποτέλεσμα για να διώξουν από πάνω τους ένα μεγάλο βάρος. Αν αυτό το βάρος έφυγε, θα φανεί στο επερχόμενο, επίσης πολύ σημαντικό, ματς με τον Ρέντη στα Καμίνια.
Ε.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 57-59 (17-11, 24-37, 39-46, 57-59)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φραγκιαδάκης, Αλεβίζος
Ε.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ (Ν.Μανιάτης): Λαυρέντζος, Καλφούτζος 8(1), Σολδάτος 4, Ντώνη 2, Μαγγιώρος 1, Μπάγιας 4, Καρατζής 19(1), Παναγιωτόπουλος, Λόντος, Καραμάνης 18(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Χαραλαμπίδης 6(1), Φωστέρης 16(3), Ευσταθίου, Πιστιόλης, Κεραμειδάς, Βουρνάς 2, Κουκουβάκης 11(1), Μόμτσος 15, Μπερδεμπές, Κάτσικας 9(1), Ντάσκας.