Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ Π. 52-61 (48-48)

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν ήταν όπως θα θέλαμε. Ο Φοίνικας Πειραιά έκανε μεγάλο διπλό στα Καμίνια, μετά από ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση.
Κι όμως, το πρώτο ημίχρονο φάνταζε ιδανικό. Η λήξη του βρήκε τον Προφήτη να προηγείται 30-17, με την άμυνά μας να είναι υποδειγματική και την επίθεση να έχει κάποια ξεσπάσματα που μας έδωσαν μια καλή διαφορά. Τα καλά νέα όμως ήταν μέχρι εκεί, καθώς στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν και ο Φοίνικας άρχισε σιγά-σιγά να κλείνει την ψαλίδα, έχοντας πολύ σωστή αμυντική λειτουργία, που είχε εγκλωβίσει τα ατού του Προφήτη. Η ομάδα μας αποδιοργανώθηκε και αδυνατούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, τη στιγμή που ο Φοίνικας ήταν πολύ διαβασμένος και με βασικό όπλο (πέραν του πολύ καλού Ρέππα) την αυτοσυγκέντρωσή του, διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αγώνα και ισοφάρισε 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος σε 48-48. Στην τελευταία επίθεση ο Φωστέρης δεν βρήκε στόχο και το ματς πήγε στην παράταση, που τελικά αποδείχθηκε φυσική συνέχεια της ροής του αγώνα, με τον Φοίνικα να φτάνει στη νίκη και μάλιστα με διαφορά 9 πόντων. Η ομάδα της Καλλίπολης ακόμη κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά δεν πανικοβλήθηκε, αλλά αντιθέτως διατήρησε την ψυχραιμία της και πήρε άξια το ροζ φύλλο. Στην άλλη πλευρά, ο Προφήτης δεν είχε σωστές αντιδράσεις, του έλειπε το καθαρό μυαλό και ήταν πολύ άστοχος. Ειδικά οι βολές δεν φαίνεται να έχουν γιατρειά. Μόνο στην παράταση είχαμε 2/8...
Η διαιτησία ήταν σωστή σε γενικές γραμμές. Λάθη έγιναν, αλλά κανείς δεν πρέπει να ψάξει εκεί για το άλλοθι.
Ο σημερινός αγώνας άνοιξε πληγές. Πέρα από την ήττα η ομάδα δείχνει να μην έχει βρει την αγωνιστική της ταυτότητα και καρκινοβατεί ανάμεσα στο γρήγορο στυλ που της ταιριάζει και στο αργό που επιβάλλεται κάποιες φορές να παίζει. Αλλά και σε ατομικό επίπεδο κανείς δεν ήταν καλός, κανείς δεν ξεχώρισε και δεν έδωσε το κάτι παραπάνω. Την Πέμπτη πηγαίνουμε στα Μέγαρα, για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη ΝΕΜ. Στο παρελθόν η ομάδα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει δείξει τα αντανακλαστικά της. Θα το κάνει και τώρα;
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 52-61 παρ. (12-8, 30-17, 40-34, 48-48)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Στρέμπας, Ουσταμπασίδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Χαραλαμπίδης 6, Φωστέρης 7(1), Ευσταθίου 2, Πιστιόλης 6, Κεραμειδάς, Βουρνάς 5, Κουκουβάκης 3, Μόμτσος 11(2), Κάτσικας 10, Ντάσκας 2, Σκιαθίτης.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Ά. Γιαννικάκης): Ιμπραημάκης 2, Σαββίδης 14, Συριανός 9, Αγγελόπουλος 5(1), Δεβεζόγλου, Ρέππας 19, Αργυρόπουλος, Κολιάκος, Σοφιανόπουλος 10, Θεοδώρου 2, Τζώνης, Ζηνέλης.