Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΔΗΜ. 44-38

Φωτιά στο Σαββατόβραδο για τις γυναίκες μας, που στο ντέρμπι της αγωνιστικής κέρδισαν 44-38 τον Αστέρα στα Καμίνια και θα κάνουν παρέλαση πρώτες και αήττητες στον όμιλό τους. Ήταν ένα έντονα προφητηλιώτικο βράδυ το σημερινό, καθώς στις εξέδρες του κλειστού βρέθηκαν πολλοί και ιδιαίτερα εκδηλωτικοί φίλαθλοι της ομάδας και τα κορίτσια τους αποζημίωσαν, αφού παρότι δεν έθελξαν με το μπάσκετ που έπαιξαν, έδειξαν μεγάλο πάθος και ευψυχία, παίρνοντας έτσι το ροζ φύλλο σε ένα σημαντικό ματς για την πρόκριση στην οκτάδα.
Το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες ήταν νευρικό. Στο πρώτο δεκάλεπτο όλοι ήταν άστοχοι και οι πόντοι έρχονταν σχεδόν αποκλειστικά από τη γραμμή. Στο δεύτερο ο Προφήτης προσπάθησε να ξεκολλήσει, όμως όταν κάπως το κατάφερε (21-16) έπεσε πάνω στους διαιτητές, που χρέωσαν ανύπαρκτο τρίτο φάουλ στην Τηλεμάχου και αμέσως μετά τεχνική ποινή στον πάγκο μας. Το momentum άλλαξε και ο Αστέρας βρίσκοντας κάποια σουτ με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου πέρασε μπροστά με 24-29. Εκεί ο Προφήτης συνήλθε και έκανε ένα μεγάλο σερί 13-0, για να βρεθεί με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου μπροστά με 37-29, βρίσκοντας πόντους από την Μουσούλη, αλλά κυρίως έχοντας για παίκτρια-κλειδί την πάντα φιλότιμη, και εξαιρετική χθες, Μελιγκοτσίδου. Έχοντας πια πλεόνασμα ψυχολογίας και δυνατή όπως πάντα άμυνα, δεν αφήσαμε τη νίκη να μας ξεφύγει, καθώς ο Αστέρας, με το βαρύ του όπλο Γεβοντιάν σε κακή βραδιά, αδυνατούσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση. Τα κορίτσια πανηγύρισαν πολύ τη νίκη, καθώς ήταν το πρώτο πραγματικό κρας-τεστ στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με τρεις πολύ σημαντικές απουσίες (Βλάμη, Καψοκόλη, Μικελοπούλου). Μέτρια η διαιτησία, που στο πρώτο μέρος αδίκησε τον Προφήτη και στο δεύτερο φάλτσαρε και για τους δύο. Την επόμενη Κυριακή η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την Αναπτυξιακή, πιθανότατα στο γήπεδο της Γλυφάδας.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΔΗΜ. 44-38 (7-9, 23-21, 37-29, 44-38)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φασόλης, Καλαντζής
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Μελιγκοτσίδου 8, Ζαχαρία, Τηλεμάχου 9, Σπύρη, Ιωάννου 6(2), Δροσωτάκη 9, Σταθάκη 5, Μουσούλη 7(1).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΔΗΜ. (Δ. Μανώλας-Δ. Χρυσοβελίδης): Καφαλτή, Λαουμτζή, Μωυσιάδου 4, Ζαχαροπούλου 4, Γεβοντιάν 11(1), Γαλιατσάτου 4, Σαχανίδου 2, Κύρκου 4, Μπαλτά 4, Σπυροπούλου 5, Παπαζαχαρίου.
•Μέσω του blog οι αθλήτριες της ομάδας ευχαριστούν τους φίλους του συλλόγου για την πολύ θερμή τους υποστήριξη στον αγώνα με τον Αστέρα και ελπίζουν να τους έχουν δίπλα τους και στο υπόλοιπο του φετινού δύσκολου πρωταθλήματος.