Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΣΠΕΡΟΣ 63-60

Ο Προφήτης έψαχνε καιρό τώρα μια μεγάλη νίκη για να τονώσει το γόητρό του, και την βρήκε σήμερα το βράδυ στα Καμίνια κόντρα στον Έσπερο. Με σπουδαία εμφάνιση και μεγάλο ψυχικό σθένος από όλα τα παιδιά, σε ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Έσπερος, που αγωνίστηκε χωρίς τον κινητήριο μοχλό του, Βασίλη Μανσαράι, ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να μείνει ζωντανός στη μάχη της ανόδου. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα έμεινε δύο βαθμούς πίσω και ελπίζει πλέον μόνο σε συνδυασμό αποτελεσμάτων στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Όμως, ρε παιδιά, η τουαλέτα που σπάσατε δεν έφταιγε σε τίποτα...
Μετά από ένα σχετικά ισορροπημένο πρώτο μέρος, οι Εσπεριώτες, με πολύ καλό τον Παναγόπουλο ξεκίνησαν δυνατά στην επανάληψη και πέρασαν μπροστά με 26-40 στο 23'. Οι δικοί μας όμως δεν άφησαν το παιχνίδι να ξεφύγει περισσότερο, και με όπλο την αμυντική λειτουργεία ροκάνισαν σιγά-σιγά τη διαφορά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο γυρίσαμε την άμυνα σε προσαρμογή πάνω στον Παναγόπολο, τον οποίο "κλείδωσε" ο Κουκουβάκης και στο 38' ολοκληρώσαμε την ανατροπή, περνώντας μπροστά με 57-56 για να πάμε έτσι σε φινάλε-θρίλερ. Στα 22" ο Τράγος, με το σκορ στο 60-60, αστόχησε από πλεονεκτική θέση, και αμέσως μετά ο Φωστέρης με 1/2 βολές έκανε το 61-60. Ο Έσπερος είχε μεγάλη τελευταία επίθεση (απέμεναν 20") αλλά η εξαιρετική άμυνα του Προφήτη ανάγκασε τον Αποστολίδη σε κακό σουτ τριών πόντων, πέντε δεύτερα πριν το τέλος. Οι Καλλιθεάτες διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ πάνω στο σουτ, και χρεώθηκαν με τεχνική ποινή, στα 3". Ο Φωστέρης με 1/2 και πάλι έκανε το 62-60, για να κλείσει το σκορ ο πολύ καλός και σήμερα Κάτσικας με μία ακόμη βολή. Από την εμφάνιση του Προφήτη κράταμε το ομαδικό πνεύμα, και το γεγονός ότι ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με διαφορά, δεν πανικοβληθήκαμε, αλλά μεθοδικά φέραμε το ματς πάλι στα μέτρα μας. Όλα τα παιδιά έπαιξαν καλά και δεν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιον συγκεκριμένα, σίγουρα όμως όλοι χαρήκαμε ιδιαίτερα για την καλή εμφάνιση του Παύλου Κριτσιδήμα. Σε υψηλά στάνταρ ήταν και οι Φωστέρης-Κουκουβάκης. Από τον Έσπερο υπέρτερος ήταν ο Στέφανος Παναγόπουλος και καλός ο Τράγος. Η διαιτησία του Στρέμπα άφησε με παράπονα και τις δύο ομάδες, σωστή η Αρφαρά.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΣΠΕΡΟΣ 63-60 (17-13, 26-32, 46-53, 63-60)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Στρέμπας, Αρφαρά
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Κάτσικας 10, Φωστέρης 18(1), Ευσταθίου, Πιστιόλης 2, Βουρνάς, Καψοκόλης 1, Κουκουβάκης 15(2), Κεραμειδάς 3, Κριτσιδήμας 8, Γεωργάκης 6(1), Ντάσκας.
ΕΣΠΕΡΟΣ (Μ. Κωνσταντινίδης): Στασινόπουλος 5, Γραμματικός 4, Αποστολίδης 11, Σαρηγιαννίδης, Παναγόπουλος 19(4), Τράγος 11(1), Αγγελόπουλος 1, Χαρουνί 9.